Skolmaten

Skolmaten webFör att det ska fungera bra för varje elev i skolan, både socialt och studiemässigt, krävs energi. Därför behöver eleven äta näringsriktig mat varje dag. Skollagen (2010:800) säger också att eleverna utan kostnad ska erbjudas näringsriktiga skolmåltider. Därför tycker vi på Broskolan att det är viktigt att eleverna har tillgång till näringsriktig och god mat. Vår målsättning är att maten lagas från grunden och att den ska vara fri från tillsatser. HÄR kan du läsa mer om bra mat i skolan.

Det är också viktigt att miljön där maten serveras upplevs som bra, det är inte nyttigt för hälsan att stressa vid måltiderna. Stressade måltider kan leda till övervikt och sämre näringsupptag. I en ofräsch skolmatsal finns också risken att elever hoppar över lunchen. Broskolans matsal är fräsch och inbjudande med miljö från Örnsköldsviks torg på 1930 talet.

Målsättningen för oss som jobbar i köket är att tillaga en så god, variationsrik och näringsriktig måltid att eleverna äter bra. Vi vill också, när tillfälle ges, göra det lilla extra som ger skolvardagen lite guldkant. På den här sidan kommer vi att informera och skriva om angelägna saker rörande skolmaten, t.ex olika maträtter och miljön i matsalen. För att göra eleverna mer delaktiga har vi regelbundna möten med dem, dels genom den dagliga kontakten men också genom planerade matråd. Ni kan kontakta oss genom att klicka HÄR.

Välkommen till Broskolans kök och matsal!

MatsalenVälkommen till Matsalen!

Broskolans matsal är kanske Örnsköldsviks vackraste matsal. Matsalen är uppbyggd kring en torgmiljö med Örnsköldsviks torg under 1930 talet i bakgrunden. Känslan av att sitta i en utemiljö är påtaglig. Inventarierna köptes inför läsåret 2005-2006 och matsalen rymmer ca 120 personer.

Skolmaten lagas i vårt tillagningskök på Nya Parken och är av mycket hög kvalité. Eleverna får en allsidig och näringsrik kost under skoldagen och maten är uppskattad av både elever, personal och besökande gäster.

Välkommen du också att besöka oss!

dscf0071.jpg

Underkategorier