→ Kostar det något att gå på Broskolan?
Nej, Broskolan tar inte ut några avgifter för skolgången.

Har ni skolskjuts?
Nej, i dagsläget har vi ingen möjlighet att skjutsa barnen till och från skolan.
Väljer man en annan skola än den som kommunen förevisar måste man som förälder själva ansvara för denna sak. I vissa fall har man möjlighet att få skolskjuts via kommunen. Ofta brukar föräldrarna tillsammans hjälpa varandra med skolskjutsen. Ta gärna kontakt med kommunens samordnare för skolskjuts för att klargöra möjligheten till skolskjuts för ert barn.

Hur förhåller det sig med skolpengen?
Skolpengen är statliga medel som kommunen får för varje enskild elev. Skolpengen följer eleven, dvs. flyttar hon/han till en annan kommun, till en annan skola inom kommunen eller till någon friskola flyttas även skolpengen.

Får alla barn gå i en friskola?
Ja, godkända friskolor är öppna för alla barn som söker till skolan.

Är Broskolan bara till för kristna elever?
Nej, den är öppen för alla. Broskolans elever har en skiftande bakgrund, de kommer från både kristna och ickekristna hem.

Hur bedömer ni barn som har en annan tro?
Enligt FN:s barnkonvention har alla barn rätt att ha en tro och det anser vi ska respekteras oavsett vilken tro man har.

Undervisar skolans lärare om andra religioner?
Ja, vi följer kursplanen i religion.

Hur märks det att skolan har en kristen profil?
Vi har en kristendomslektion per vecka samt morgonandakt.

Vilka krav ställs på föräldrarna?
Det ställs inga krav, men föräldrar har alltid en viktig roll i skolan. Alla föräldrar är alltid välkomna att hälsa på eller deltaga på ett eller annat sätt.

Får eleverna lunch i skolan?
Ja, Broskolans elever serveras i vår egna vackra matsal. Maten tillagas i vårt eget kök.

Finns det skolhälsovård?
Ja, elevhälsan sköts i samarbete med Humanresurs. Där finns tillgång till bl.a. skolsköterska, kurator och skolläkare.

Finns det fritids?
Ja, fritidsverksamheten finns i Broskolans lokaler. Öppettiderna anpassas så långt det är möjligt efter föräldrarnas behov och är i dagsläget 06:30-17:30.

Har ni samma ämnen som i en vanlig skola?
Ja, vi följer samma läroplan, Lgr 11.

Hur anmäler man sitt barn på skolan?
Kontakta oss via mail, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller på telefonnummer 0660-517 26 så skickar vi ytterligare information och ansökningshandlingar.

Får man besöka skolan?
Javisst! Ni är alltid välkommen att besöka oss. Vi vill dock att ni anmäler er innan så att vi kan ta emot er på bästa sätt.

Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du vill veta mer.