Idag vaknade vi kl. 06:00 i det jättefina hotellet CDIM i Auschwitz. Kl. 06:30 serverades en lyxig frukost med mycket variationer. Efter frukosten så var det bara att packa in sina väskor in i bussen och åka. Alla var väldigt trötta och somnade nästan direkt.

westerplatteBussresan tog åtta timmar från Auschwitz till Gdansk men kändes som att det gick mycket fortare. På bussen så jobbade vi med skolarbete och Marie läste som vanligt ur Max Safirs bok. Förhoppningsvis så får vi träffa Max när vi kommer till Stockholm imorgon.

BåtVid det här laget är vi så vana med att åka buss så det känns som att det är vårt andra hem. Ungefär halvvägs till Gdansk så stannade vi och åt lunch vi åt pyttipanna, ägg och rödbetor. På rastplatsen fanns det även en mack som vi köpte massor av dricka och snacks.

Efter fyra timmar till var vi framme i Gdansk där vi fick gå till en sandstrand och känna på vattnet innan vi klev ombord på färjan. När vi gick ombord på färjan så hade vi ungefär en och en halv timme innan färjan skulle lämna kajen. Ombord på färjan så finns det allt från jättelyxig restaurang till bio och disco.

solnedgångUppe på däck så blåste det otroligt mycket men det var jättekul att försöka stå emot vinden. Fram mot kvällen så blev vågorna högra och båten gungade mycket. Några kände sig sjösjuka men det blev bättre när de fick lägga sig. Vi fick se en vacker solnedgång ifrån det blåsiga däcket. Som avslutning på dagen hade vi en mysig samling i resturangen.

/Gungiga hälsningar från Fabien och Samuel.