Tjena!
Idag fick vi vädret ”on top” igen, kanske lite för bra. Vi startade dagen med att kliva upp, fixa oss och äta en god frukost. Efter frukosten så tog vi våra väskor och promenerade till bussen för att lämna vår packning.

Vi gick sedan vidare till Wavels slott och Maria kyrkan, sedan blev det shopping och lunch på stan i Krakow.

Auschwitz 1Efter ca 2 timmar på stan blev det en liten bussresa till Auschwitz och Birkenau . Vi var där på guidning i några timmar med många intryck, massa känslor och många frågor. Föreläsningen vart tyvärr ganska jobbig då det var väldigt varmt, vi har haft runt 29 grader och på grund av att visa respekt för platserna bar vi kläder som täckte största delen av kroppen.

Auschwitz bVi åkte vidare och åt middag på restaurang som Broskolan bjöd oss på, vi fick äran att välja mellan kyckling eller schnitzel. Vi färdades sedan mot hotellet där vi ska avsluta vår långa dag.

Birkenau1Idag har vi lärt oss att räkna ut valutan här i Polen och även hur hemskt judarna blev behandlade på Auschwitz-Birkenau. De blev torterade, kränkta, psykiskt och fysiskt misshandlade och slutligen mördade. Det var otäckt att se alla personliga tillhörigheter som fanns kvar efter offren i lägren t.ex. skor, hår, glasögon m.m.


Imorgon vankas hemfärd med en bussresa på 8 timmar och en färja på 18 timmar som ska ta oss hem på svensk mark igen, önska oss lycka till... puss o kram på er där hemma!

// Mimmi Hedberg & Jonna Widell