Idag vaknade vi på vandrarhemet i Prag. Vi åt frukost vid halv åtta på morgonen och satte oss sedan i bussen.

Skola uteVi åkte i 2,5 timmar till en liten stad med 10 000 invånare som heter Hlinsko. Där träffade vi våra mailvänner som vi har skrivit till under denna termin. När vi kom till skolan möttes vi av läraren Lada.

SkolaI klassrumet hade de förberätt fika för oss, och medan vi åt fick vi en presentation av några elever som berättade om Hlinsko. Sen fick vi bekanta oss med våra brevvänner i 40 minuter och därefter fick vi gå och äta mat i deras matsal. Vi åt pasta och skinksås eller kött och dumplings. Det var blandade åsikter om maten.

SkolmatEfter lunchen fick vi gå runt i Hlinsko med våra nyfunna vänner. Det var mycket trevligt och vi hittade många gemensamma intressen och hobbys. Efter några timmar på i den lilla staden, så började det lida sig mot sitt slut. Många blandade känslor och tankar kom när vi sa adjö till våra vänner vi kanske aldrig kommer träffa igen.

Elev HlinskoSedan bar det iväg till centret i Hlinsko, där vi ska sova ikväll. När vi kom fram så fick vi gå och göra lite allt möjligt vi spelade fotboll, kort och beachball.

Maten vi fick var fruktansvärt god och till efterrätt fick vi en kaka. Vädret idag har varit perfekt mycket sol och det var varmt hela dagen runt 20 grader. Det har varit en bra och händelserik dag.

/Adam och Oscar