Prag & Opera besök

Hejsan på er allihopa! Hoppas ni har det bra.

IMG 5527Vi vaknade i Prag med sol och värme. Hela dagen hade vi lyxväder, runt 20 grader i skuggan på dagen och närmare kvällen sjönk inte temperaturen så lågt, ca. 15 grader.

IMG 5461Vi vandrade runt och utforskade Prags gator. Vi kollade på ”Det astronomiska uret”, en klocka i centrala Prag som visar solens postiton och har rörliga figurer. Vi gick över Karlsbron, vidare upp till ”Pragborgen”, ett slott som låg högt uppe på ett berg. Där utfördes ett vaktbyte, vilket var väldigt intressant att se. Efter besöket på slottet grupperade vi oss till mindre grupper och fick fritid att hitta på något skoj i staden.

IMG 5567Vi gick tillbaka till vandrarhemmet där vi tog på oss finkläder, för att sedan gå till Karlinoperan. Föreställningen vi såg var ”Romeo & Julia”. Den varade i dryga 3h. Efter operan gick vi till Burger King för att käka, sedan godnatt.

IMG 5715Det bästa med dagen var all fritid vi fick. Att strosa runt på gatorna i Prag var trevligt. Mindre bra med dagen var när en av oss elever gick vilse i stan. Men kom lyckligtvis tillbaka.

Vi lärde oss symboliken kring det astornomiska uret och hur ett vaktbyte går till på ett slott. Men såklart lärde vi oss att det är viktigt att hålla ihop som en grupp, så att ingen går vilse.


Ha det bra,
Hanna & Engla.