Imorse vaknade vi på vårt vandrarhem i Krakow, Polen. Vi åt sedan frukost där innan vi packade klart det sista mot vår avfärd mot Warsawa senare under dagen.

Efter vi var klara med allt gick vi till det kungliga slottet i Krakow. Där berättade våra lärare om slottet, vilka som hade bott där och mer specifikt om den svensk/polska kungen Sigismund under 1500-talet.

Efter det släppte våra lärare oss fria i gallerian Krakowska i centrala Krakow, där vi fritt fick shoppa och äta lunch. Sedan gick vi tillbaka till vandrarhemmet för att packa bussen med våra saker.

Därifrån bar det av till Warsava. Bussresan blev cirka sex och en halv timme med endast en halvtimmes rastpaus vid en mack där vi fikade lite och de som ville fick handla och gå på toa. Under bussresan sjöngs det och vi såg på filmen ”Simon och ekarna”, som är en skilldring av Andra Världskriget ur svenkar och svenska judars perspektiv.

Inatt ska vi sova på ett vandrarhem i hemmiljö tre mil utanför Warsava. När vi väl kom fram, 19:30, så serverades vi middag bestående av soppa till förrätt och kycklingschnitzel med potatis. Det var mycket gott!

Under hela dagen har det varit soligt och varmt, upp emot 28o C.

Krakow är en väldigt fin stad och är omtyckt av både elever och lärare. Det fina vädret var ett plus. Det var kul att få shoppa fritt i gallerian där det fanns många fina butiker. Många tyckte även att det var skönt att få vila i bussen efter många dagar med långa vandringar.

Det som varit mindre bra är att vi fick mindre shoppingtid än väntat och att många har blivit förkylda.

Vi elever har fått tid att bonda och lära känna varandra mer. Vi har lärt os mer om Krakow och slottet. Vi har även utvecklat kunskaper om valuta omvandling.

Efter lite skolarbete är det nu dags för oss att sova. God Natt!

Kaitlyn och Mollie.