Idag vaknade vi upp klockan 7:00 på vandrarhemmet i Prag. Vi packade och åt frukost klockan 8:00. Sen så klev vi på bussen på väg till Hlinsko för att träffa våra mail-kompisar. Under den 3 timmar långa resan så började vi se på en dokumentärfilm om förintelsen.De flesta eleverna var ganska nervösa inför att träffa sina mail-kompisar. De verkade också vara nervösa att träffa oss. När vi kom fram klockan 11:00 så stod de utanför sin matsal och väntade på oss. Vi åt lunch med dem, det fanns tre olika maträtter att välja på vi åt kyckling och potatis det smakade bra. Alla var ganska tystlåtna när vi åt mat. Efter maten så gick vi ner till deras skola som låg i en annan byggnad och samlades i ett av deras klassrum. När alla var samlade så välkomnades vi av deras engelska lärare och rektor. Läraren visade en Powerpoint om Hlinsko. Senare visade våra mail-kompisar oss runt i deras skola och stad. Vissa gick i stora grupper och andra i mindre grupper. Några gick med sina kompisar och såg på när de spelade basket, de var väldigt duktiga men ganska hårdhänta.

 

Klockan 14:30 möttes vi alla i samma klassrum igen, där gav vi dem broschyrer om Örnsköldsvik och sa farväl. Lärarna lätt oss gå själva i grupp runt i Hlinska 1 timme för att göra slut på alla tjeckiska småpengar vi hade.

 

Klockan 16:30 åkte vi mot konferenscentret Immanuel där vi ska övernatta ikväll. De flesta tyckte att maten här på konferenscentret var väldigt god.

 

Efter maten fick vi 2 timmars fritid med brännboll och snack och nu jobbar vi igen!

//Andrea och Phenicia