Idag har vi gått runt i Prag. Vi vaknade klockan åtta och åt frukost på vandrarhemmet, sedan så började vi att gå mot Pragslottet, som är ett jättestort slott på en kulle, där kollade vi på vaktbytet.

På vägen dit så gick vi över Karlsbron, där det fanns många konstnärer som sålde sina konstverk.

I gamla stan i Prag så tittade vi på astronomiska uret, vilket är unikt, det består av tre tidsangivelser.

Det fanns de som inte ville att arkitekten skulle bygga fler klockor, så de gjorde honom blind.

Efter vår sightseeing fick vi gå fritt på stadens alla gator, det fanns många affärer att kolla på och trånga gator, de flesta handlade kläder. Jag (Sara Ö) handlade en sked till min samling och en Mockingjay-pin, och jag (Isak) köpte en gasmask som kan ha varit ifrån andra världskriget eller kalla kriget. Det fanns också ett rosa köpcentrum med runt 200 affärer.

Runt klockan fyra skulle vi mötas vid en staty som såg ut som en häst med en man på, sedan gick vi tillbaka till vandrarhemmet för att förbereda oss för operan La Traviata.

Väl på operan fick vi sitta på en stor balkong ovanför scenen, så man såg mycket, till och med orkesterdiket. Den handlade om paret Violetta och Alfredo. Violetta har tuberkulos och har bara några månader kvar att leva, sedan hamnar dem i ekonomiska svårigheter och Alfredo reser till Paris för att skaffa pengar. Violettas pappa Giorgio säger att Violetta behöver lämna Alfredo för annars kan hennes syster inte gifta sig med den hon älskar. Därför innehåller operan mycket drama och kärlek.

Efter operan gick vi till KFC för att äta middag runt klockan halv tio (de flesta åt Strips Menu XL). Efteråt så gick vi tillbaka till vandrarhemmet och sov.

/Sara Ö & Isak