Hej alla läsare!

Nu har en ny studieresa kommit till sitt slut och vi är bara så fantastiskt nöjd med allt vi har varit med om. Det känns som en väldigt stor förmån att få åka med eleverna och dela upplevelserna med dem, se dem växa som människor och att få se hur deras ansvarskänsla har ökat på många områden.

Under denna resa har vi besökt fem länders huvudstäder, fyra europeiska länder utöver Sverige, insupa dessa länder och städers atmosfärer, besökt många minnesmonument, sett naturens skiftningar från norr till söder, skillnader i boendeformer i både städer och landsbygd. Eleverna har även fått skapa en kontakt med elever i en tjeckisk skola i staden Hlinsko, denna kontakt hoppas vi kan fortsätta via sociala medier.

Ett fokus för studieresan har även legat på Andra Världskrigets historia, judarnas situation, enskilda individers förmåga att påverka historiens gång. En av huvudpunkterna som antagligen gav det mest minnesvärda intrycket var besöket på Auschwitz-Birkenau,

Vår förhoppning är att eleverna genom denna resa har fått ett minne för livet, att deras vyer har vidgats och att deras kunskaper om Europa har ökats inom samtliga skolans ämnen.

Nu när resan är genomförd ser vi fram emot att få arbeta tillsammans med eleverna tillbaka på skolan igen för att bearbeta både intryck och kunskaper som har blivit förvärvade genom studieresan, resultatet av detta arbete är ni som föräldrar, anhöriga och övriga varmt välkomna att beskåda på skolavslutningskvällen nu på onsdag 2013-06-05.

Tack för denna gång!

/Marie & Stefan