Idag vaknade vi i den mycket vackra staden Kraków och åt frukost i vandrarhemmets egen restaurang. Frukosten bestod av mackor, te, flingor och mjölk. Restaurangen var ganska liten och låg i källaren på vandrarhemmet. Den hade både väggar och tak av tegelsten.

Efter frukosten gick vi till Krakóws slott.  Det var ett stort och vackert slott, vi gick runt det och sedan tittade vi på en modell av slottet gjord i brons. Den modellen visade både hur slottet såg ut och den var utsmyckad med text på olika språk.  
När vi gick därifrån gick en del av gänget till bussen och hämtade saker eller börsen för att vi skulle gå i mindre grupper på stan en stund. Det fanns två alternativ, gå till den gigantiska gallerian Krakowska eller gå i gamla stan. Gamla stan var riktigt vackert med en stor kyrka som hade två torn som var olika höga det fanns en fin basar med många små butiker och hästar med vagnar på torget. Gallerian var modern med mycket affärer, ganska lik Oskars-gallerian hemma i Ö-vik, fast i en mycket större skala.
 
När vi var klara åkte vi med buss till ett nytt museum som fanns i Oskar Schindlers emaljfabrik. Vi fick en guidning på engelska som handlade om hur det var i Krakow under andra världskriget. Det blev mycket repetition och handlade mycket om judarna. Oskar Schindler nämndes och vi fick gå in i hans gamla kontor. Golvet knakade något förfärligt och det lät som om det skulle gå sönder…
Idag har vi haft strålande väder med värme och solsken i Krakow, nu på kvällen kommer det lite regn men det är fortfarande varmt ute.
Nu sitter vi På ”farmen” ett slags pensionat utanför Warszawa. Vi har nyss ätit en mycket god middag med en grönsakssoppa som förrätt sedan fick vi kycklingschnitzel, potatis, grillade champinjoner, sås och sallad. Nu ska skriva i våra pärmar, jobba med en bilduppgift om Auschwitz samt prata lite om hur morgondagen kommer att bli.
Det är mycket som varit bra idag, Kraków är en trevlig stad att besöka, det var ett intressant besök på museet och vackert väder på dagen. Många börjar även nu tycka att det är mysigt att åka buss längre sträckor. Det som var mindre bra var att det var lite kyligt där vi ska bo.
 
God natt från Jessica, Oscar och Jonathan N.