Idag fick vi ”sovmorgon” till klockan 08:00 och vi fick lyxig tysk vandrarhemsfrukost. Vandrarhemmet som vi fick bo i var väldigt fint och modernt, man märkte att det var nyrenoverat år 2010. Reseplaneringen till Berlin ändrades på pga av det fina vädret, det gjorde att vi fick stanna i en lite längre stund på dagen i Prora och göra lite vad vi ville under 1 timme, vissa spelade fotboll, andra gick på promenader på stranden mm. Till lunch idag åt hamburgare, de hade Marie och vi tillagat på Murikka.

När vi väl kom fram till Berlin så kollade vi på riksdagshuset och fick information om det från Stefan. Därefter for vi till vårt vandrarhem och packade upp våra saker. Tjejerna har ett rum på övervåningen och killarna har ett rum på nedervåningen.

Till middag fick vi pyttipanna och efter middagen satte vi oss i bussen, åkte in till centrum i Berlin och där kollade vi på TV-tornet, Berlins katedral. TV-tornet är 386 m högt och har en klotformad del i den övre delen, denna klotformade del snurrar ett helt varv varje halvtimme. Där finns också en restaurang och Cafe. Tyvärr hann vi inte åka upp till det. Säkert bra utsikt med tanke på att det är 203 m upp i luften. Sammanfattningsvis kan man säga att vi har spenderat väldigt mycket tid på bussen idag. Då fick vi även se på en film om Hitlers liv som hette ”The rise of evil”.

Denna dag har det varit varierande väder, men för det mesta soligt och svalt men på eftermiddagen blev det lite mer mulet och fortfarande svalt.

Det var bra att vi fick mera fritid och sovmorgon idag. Plus att vi fick åka på sightseeing i Berlin på kvällen, som var mysigt. Det som var mindre bra med denna dag var att det inte var så varmt, vilket ledde till att vi inte kunde bada i havet vid stranden på Prora.

Vi har lärt oss väldigt mycket idag till exempel om Erik av Pommern som var kung över Sverige, Norge och Danmark från 1397-1439. Vi lärde oss även om kalla kriget som var mellan USA, västvärlden och det kommunistiska Sovjet och Europas öststater.

En annan grej som har varit roligt är att vi har kommit närmare varandra och lärt känna klasskamrater vi vanligtvis inte brukar umgås så väldigt mycket med.

Nu ska vi sova så, god natt och sov så gott!

/Tea, Annie och Sebastian