Idag så har vi varit i Krakow och där var vi vid Wawel slottet. Stefan och Marie berättade om Gustav Vasas söner och Sigismund som var sonson till Gustav Vasa. Sigismund  var kung i både Polen och Sverige men han bodde i Polen. Det var även Sigismund som gjorde Warsawa till huvudstad, eftersom han ville komma närmare Stockholm.

Sedan gick vi vidare till gamla stan och tittade på rådhustornet som förut varit en tortyrkammare och ett fängelse. Där fanns också en katolsk kyrka som hette St. Maria kyrkan.

Vi fick sedan gå runt i grupper i stan i c:a 1 h och 30 min, där fick man shoppa och äta mat. Vi fick äta lunch inne i stadens centrum, många av oss åt på McDonalds och KFC (Kentucky Fried Chicken).
 
 

 

Efter det skulle vi samlas kl. 11:45 vid en kyrka. Kyrkan har två torn, vilka har olika höjd – för en kvinnas skull tävlade enligt traditionen två förälskade bröder om att bygga det högsta tornet. Till slut mördade den ene brodern den andre. Varje timme blåser en trumpetare en truddelutt. Se länken http://www.youtube.com/watch?v=ukTBBjirBvc&NR=1&feature=fvwp

Vi gick sedan in och tittade i den kyrkan.

 

 
 

 

Sen åkte vi vidare till Warszawa. På väg ut ur Warszawa stannade vi till utnaför Oscar Schindlers fabrik, den som är känd från filmen Schinlders List. Resan fortsatte sedan i c:a 7h, mot slutet av färden stannade vi vid en mack där vi fick handla litet dricka.
 
När vi kom fram till Warszawa skulle vi bo på ett speciellt vandrarhem som kallas för Farmen. Där blev vi bjudna på polskt hemlagad middag. Till förrätt fick vi pastasoppa och som huvudrätt fick vi kycklingschnitzel med ris och svampsås. Många tyckte att maten smakade underbart.
 
Vädret under dagen har varit ganska okej, det har inte varit för varmt eller för kallt. Det har varit ganska lugnt, vi har inte behövt stressa så mycket.
 
Krakow tycker vi var en vacker stad. Det har varit en ganska lång bussresa och vi hann inte gå på stan så mycket som vi ville. Idag har vi fått lära oss lite grann om slottet som ligger i Polen. 
 
Vi har också fått lära oss om hur mycket en zloty är värd i svenska kronor. Vi har också lärt oss att vägarna i Polen är väldigt dåliga.
 
/Naomi och Daniel O.