I dag klev vi upp ungefär vid halv sex, för att vi skulle fara iväg halv sju. Idag blev vi en kvart sen, så vi åkte kvart i sju. Vi skulle då fara till Belgien, Bryssel för att kolla in EU-parlamentet. Det var en planerad bussresa på två timmar och 15 minuter som i praktiken tog tre timmar och 15 minuter p.g.a. vägbyggen. Trots vägbyggen och sen avgång blev vi bara 10 minuter sen till staden efter Mats fantastiska busskörning.

Vi började med att gå runt och leta efter EU-parlamentet. Vi frågade en herre, som ledde oss till ett helt annat ställe än vad Davids GPS visade. Josef gick och frågade en annan person som sa att det var där också. Därför sprang vi bara iväg dit upp som de pekade istället för att gå efter Davids GPS. Det medför att vi blir bara senare och vet inte var vi ska. Vi bestämde då att följa vår GPS:s anvisningar och började skynda oss åt  rätt håll.

Efter det är alla på rätt bana igen och hela klassen börjar jogga. Jag vet inte hur det var med alla andra, men jag (Adam) började svettas som en sumobrottare i en panikcell. Kanske såg det lite dumt ut med en hel skolklass joggande mot parlamentet. Jag (Adam) fick mig ett gott skratt i alla fall, och ett gott skratt förlänger livet.

Efter en stunds letande hittade vi äntligen rätt. Nu är vi framme, sena. Men som tur är gick det ändå bra och vi träffade en kille som heter Olaf Pries som kommer från Sverige, Skåne och jobbar vid parlamentet. Han jobbar som handläggare för besöksgrupper och var alltså opolitisk. Han snackar då om hur parlamentet fungerar och allt sånt där. Riktigt intressant faktiskt, om jag får säga det själv. Som alltid verkar Stefan vara helt superintresserad. Det ser ut som det i alla fall.

Tyvärr så pratade han väldigt tyst, min skrivar kompis som jag sitter bredvid upplevde att han pratade lite försiktigt. Men det var bra i alla fall. Det var lite svårt att hålla sig vaken för vissa. Han fick skynda på för att vi var sena och en annan grupp skulle ha salen, så vi fick inte höra allt som han hade att säga. Nu fick vi en liten rundtur på stället och vi fick se plenisalen. Ni vet, den där stora salen.

Vi lämnade så parlamentet och var nu riktigt hungriga. Men körschemat hade kört ihop sig så vi kunde inte äta då på en gång, därför fick vi lite lättare tilltugg i bussen istället. Egentligen så skulle vi stanna efter vägen någon gång men vi hittade inget ställe som vi kunde stanna på. Då blev det ”lunch” lite senare på eftermiddagen istället. Potatismos och korv. Dock inte direkt någon favorit för varken mig eller Daniel.

Efter detta var det bara att dra iväg med bussen, för vi hade en lång bussresa till sovstället framför oss. Finns nog inte så mycket att säga om bussresan mer än att vi var framme vid halv tio på kvällen. Vi killar har alla fått ett helt eget rum. Ett helt eget rum med dusch, TV, kyl (vad vi nu ska ha den till) och allt, lyxigt?  Eftersom att tjejerna har fått de största rummen alla andra dagar var det vår tur att få det lite bättre denna gång.

Nu över till vädret:

Till början var det inte världens bästa väder, lite småmulet kanske. När vi var framme i Bryssel sprack solen upp och det var bra väder. 17,5 grader varmt. När vi åt mat var det också ganska bra väder. Senare på kvällen var det nog det bästa vädret som finns i min mening. Det var lite halv mörkt, men ändå jätte skönt i luften. Ingen vind eller någon, man slipper svettas och man slipper frysa. Bäst helt enkelt.

Det bästa med denna dag var nog att få kolla in EU-parlamentet och lära sig en hel del om det. Det sämsta med denna dag var nog förseningen, som medförde en viss motion i Bryssel innan vi kom till EU-parlamentet.

Vi har lärt oss att EU-parlamentet är otroligt stort och hur det fungerar. Vi förklarar inte detaljerna denna gång. Om ni inte vet hur det fungerar kan ni alla läsa information på parlamentets hemsida tills vi kommer hem. Vi lärde oss också att det inte hjälper att klaga. Bättre att knipa igen och gilla läget och att göra det bästa av situationen.

Nog om detta, vi ses om 8 dagar.

Skrivet av Adam Haga & Daniel Forsberg.