Dagen började två timmar senare idag. Vi blev väckta på Efs i Malmö klockan åtta då vi fick packa ihop våra saker och sedan städa ut rummen. Till skillnad från igår så hjälpte de flesta till att städa ur så det gick snabbt och vi kunde ganska snabbt gå och äta frukost.

Efter frukost bar alla ut sina saker och lastade in i bussen så halv tio var vi på väg mot Köpenhamn i Danmark. Det var en förväntansfull stämning i bussen och alla drog sig snabbt framåt när vi åkte över Öresundsbron och alla kameror var snabbt framme för att ta kort. Runt halv elva stannade bussen utanför Tivoli i Danmark då vi fick sitta kvar och vänta ett tag och sedan gick vi ut och väntade på att Tivolit skulle öppna.

Vädret har skiftat mellan att små regna och sedan varit sol men mesta dels molnigt. Vi började med att gå på Tivolit och åkte några attraktioner. Det var långa köer så det kunde ta mig en halvtimme att åka en attraktion som var i max två minuter, men om du väntar på något gott så väntar du aldrig för länge . Tivolit bestod av inte så väldigt mycket attraktioner men de hade många olika slags restauranger och scener där olika aktiviteter pågick under dagen.

När klockan närmade sig två så gick vi ett gäng och åt inne på tivolit och bestämde oss sedan för att dra iväg på Ströget som låg bara en bit utanför Tivolit. Ströget, för den som inte vet, är världens längsta shoppinggata full med olika slags affärer, från kända märkes affärer till mindre okända affärer. Vi gick ett gäng på tio personer från början men sedan delade vi upp oss så vi gick killar för sig och tjejer för sig. Vi blev imponerade av hur olikt Danmark är Sverige. Danmark har en riktig stor befolkning så man tränger sig fram på gatorna och i affärerna. Något med Ströget är att du bara behöver gå en bit tills du ser gatumusikanter och folk som målar sig och är som statyer bara för att tjäna pengar. Vi blev frågade av en kvinna om vi hade pengar till mat så hon kunde få mat för dagen så vi hade små händelser som blev minnesvärd. Ändå måste vi säga att ströget är imponerande.

Efter ströget och tivolit så gick jag tillbaka till bussen där vi sedan halv fem åkte vidare till vandrarhemmet där vi skulle spendera natten. Det blev halv krångligt att hitta vägen till vandrarhemmet på grund av att vår GPS slutade att fungera men efter ett tag så fick vi till det och vi åkte till vandrarhemmet. Då kunde vi välja om vi ville stanna i bussen och följa med och handla eller att om vi ville stanna kvar men nästan alla i klassen valde att åka med att handla.

Stämningen i bussen under den lilla resan var väldigt glad och flummig eftersom alla började bli trött men vi kom tillbaka till vandrarhemmet efter åtta någon gång då jag och några fler gick ut och joggade på baksidan på gården och har sedan duschat och bara slappnat av. Så nu när klockan är halv tolv och jag skriver detta så är alla fortfarande vaken men på väg till sängen för att imorgon kliva upp till en tidig dag då vi ska upp klockan sex och sedan åka vidare.

Kram till alla där hemma, vi ses om tio dagar. =)
 
/Jennifer och Emelie