Så var resan igång. Första etappen går mellan Örnsködsvik och Uppsala. En dagsetapp på ca 50 mil.

Det tar ofta längre tid att packa än man tror. Denna gång är vi fler än vi tidigare varit och reser med en större buss, villket iinnebär att det finns större möjlighet att ta med mer

saker. Vi blev därför lite försenad vid avfärd, men då ingen färja väntade denna gång, medförde förseningingen inget större problem. Resvädret var i det närmaste perfekt,, mulet, regn och låg temperatur. Vi ankom Uppsala i lämplig tid och fick tid till lite kompletteringsköp på Biltema och IKEA. Middagen intogs för det flesta på IKEA. MAX lyckades inte locka Öviksborna denna gång!

Efter middag och inköp åkte vi så till LOKS, Livets Ords Kristna Skolor, där vi fått förmånen att övernatta. Vi fördelade oss på fyra klassrum och började genast pumpa madrasser. Eleverna fick sedan möjlighet att röra sig fritt ute på området och några fick möjligheten att visa sina fotbollskunskaper mot taggade Uppsalabor. Efter att ha fått lite fysisk aktivitet i form av fotboll och promenadet intogs så kvällsfika och vi avrundade dagen med en kvällsamling.

Under resan mellan Övik och Uppsala har eleverna bekantat sig med den mycket bekväma bussen som innehåller 49+1 sittplatser, 3 konferensbord, DVD och TV, trådlöst internet, kaffekokakre m.m. De har även fått prova på att äta mat uppvämd på äkta finsk murikka!

Resans upptakt har varit lovande, eleverna har skött sig fantastiskt bra och allt har förflutit bra. I morgon väntar riksdagen och ett besök på en judisk synagoga!

/David