lovsng.jpg

En tidigare morgon tror jag vi aldrig varit med om på denna klassresa. Mellan 6 och 7 vaknade alla  i huset, vissa försökte fortsätta sova men det var inte så lätt. Morgonen bestod av att packa, äta och fixa sig. Alla var jättetrött men vi försökte vara så effektiva som möjligt.
Runt kl 9 var alla klara med sina saker, så vi fick lite tid att gå på Lidl och bara andas ut, för kl 10 började mötet i församlingen. Då predikade Christer och ”våran” David tackade för deras gästvänlighet och lite mer. Det var lite svårt att hålla sig så pigg som möjligt när man satt still, men alla försökte så bra som möjligt med att inte somna efter få timmars sömn.

centret.jpg

Efter mötet gick vi alla ut till bussen för att åka ut till Elohim för att äta. Elohim är centret som Christer och Kicki ansvarar för. Vi blev serverade god lunch som bestod av potatismos och kyckling och till efterrätt fick vi glass med ”sprutgrädde”. ”Sprutgrädden” skulle visa sig bli ett problem.... men under bussresan från centret fick vi alla lätta på våra hjärtan med något man kan kalla ett klassråd. Vi tror att det var väldigt nyttigt för klassen. Resten av resan bestod av det vanliga. Film, flum och skratt.
Efter ca 2,5 timmars bussresa kom vi fram till vårt mål som var Prag. Där skulle vi hinna göra oss i ordning för operan på bara en halvtimme! Tjejerna fick panik och sprang fram och tillbaka i  korridorerna på vandrarhemmet för att hinna göra sig klara. Vissa killar däremot var väldigt slappa och hade ”strunt samma” fenomenet och var därför snabba att bli klara. När tiden hade runnit ut satte vi oss i bussen för att åka och äta på McDonalds. Där var vi också väldigt stressade, vi hade runt en kvart på oss att beställa och äta, men vi klarade det!

lunch.jpg

Vi fick höra innan vi åkte från Sverige att vi behövde vara finklädda, så alla killar hade skjortor och tjejerna klänning eller kjol. Ni skulle sett så stiliga vi var ;)
18:40 klev vi in i operan och undrade över hur det skulle vara. Ingen av oss hade varit på operan så några var nog förväntansfulla.
Strax innan 19:00 gick vi in i salen som var fint dekorerad i taket och väggarna, det var väldigt fint, bra anordnat och strikt. När väl musiken började, tystnade alla i hela salen. Det var en stor orkester som satt framför scenen som började med ett ca 10 minuter långt stycke.
Sedan öppnades ridån och operan var igång. Från början spärrades mångas ögon upp, men ju längre showen led, desto mer sjönk ögonen ihop på vissa av oss och hade ett visst problem med att hålla sig vaken.

 

opera.jpgOperan var en upplevelse, kanske inte så rolig för alla, men dock en upplevelse. En sak som vissa kanske inte gör om igen, men man vet aldrig ... Operasångarnas röster var av väldigt bra kvalité, de flesta hade inte ens mikrofon och det lät ändå väldigt högt och bra trots att vi satt högt upp på läktaren.

opera1.jpgNär operan, 2,5 timmar senare, var slut gick vi mot bussen och det bar av mot vandrarhemmet där vi gjorde oss i ordning för en god natts sömn. Dagen efter fick vi lite sovmorgon.
Vi alla tyckte det kändes skönt med att slänga sig i sängen efter den långa dagen och snarkningarna påbörjades redan kl 23.
I morgon väntas en spännande dag med ”upptäcksfärd” i stora staden Prag och bussresa mot Berlin.
Vi får se hur det blir...

Vi ses!

Av: Lovisa, Adam och André H