buss.jpg

Vi alla i huset vaknade vid ungefär kl 08.00 för att göra våra dagliga behov som toabesök, duschning och frukost. Regnet öste ned som de senaste 3 dagar och kyligt var det när man vaknade.
Idag hade också Mats (vår busschaufför) vilodag så vi hade en inhyrd buss som inte var fullt så fräsch och trevlig som vår egen, men den dög för oss för den tid vi åkte. Våra mål idag var att besöka Pardubice, en större stad på ca 100 000 invånare, där det bl.a. fanns ett nybyggt shoppingcenter. Vi skulle också besöka ett barnhem i närheten, strax utanför staden.
adam.jpg

Humöret i klassen var lågt hela morgonen men klarnade upp allteftersom, speciellt när vi kommit fram och blivit indelade i olika grupper för att invadera shoppingcentret. Ungefär alla hittade sina speciella saker att köpa för sina sista tjeckiska pengar. Lunchen intogs hos McDonalds av mig (Sara) och Ida. De flesta andra valde Kentucky Fried Chicken (KFC). Tiden började tillslut rinna ut och vi begav oss iväg till bussen för att ungefär kl 14.00 vara framme på barnhemmet.

mcdonalds.jpg

Med oss hade vi två engelsktalande kvinnor som skulle vara våra guider och tolkar under besöket. Änglalika ögon mötte våra blickar och var och en trollade fram sin mjuka sida när dom små bebisarna hamnade i våra famnar. Vi fick en rundtur på barnhemmet men många hade svårt att lämna de små barnen alltför länge. Tänk att ett sådant litet barn kan fånga så mångas uppmärksamhet genom att bara öppna munnen eller röra på sig. Vi fick också veta lite om barnhemmets verksamhet, om vilka barn som hamnar där, hur svårt sjuka vissa barn var och vilka svårigheter dom skulle få när dom blir äldre.

barnhem.jpg

Det kändes svårt att lämna dem när de började gråta så fort man lämnade ifrån sig dem. Men efter att ha slitit sig iväg och börjat resan hem började  tröttheten komma över oss alla. När vi väl hade kommit hem till kyrkan så var det nästan dags att direkt dra sig iväg till Kicki och Krister för att äta middag där. De bjöd oss på tacos och en god efterätt som bestod av kladdkaka och glass. Sedan satte vi oss i soffan för att ha en kvällssamling, där Kicki och Krister berättade om sina liv och vad dom har upplevt. Det var intressant att höra. Det blev sent och vi var trötta så vi gick hem till kyrkan för att sova. Vi har tidig väckning i morgon så vi måste sova.

christerkicki.jpg

Skrivet av Ida, Sara och Carl-Joel