Den här dagen började som vanligt med en frukost som bestod av flingor, mjölk och mackor. Vi har ett underbart, vackert väder här, det är grått, kallt och det regnar, härligt va? Efter frukosten var det dags att gå till skolan som ligger ca 500 meter härifrån, lika stort antal som eleverna på skolan. Så det var en ganska stor skola, den största i Hlinsko.

skola.jpg

Väl framme vid skolan fick vi en rundvisning på skolan och efter den så hade vi en ”prat-lektion” med eleverna där vi helt enkelt skulle försöka starta en konversation med dem, men så jätteenkelt var det inte, för de förstod inte så mycket av vad vi sa. Men det var roligt i alla fall. Det var lite spänt mellan oss från början, men sen  släppte det efter ett tag. När vi hade pratat klart var det en liten rast och efter den så var det dags för Europa-derby, Tjeckien mot Sverige.

skola_samtal.jpg

Vi tävlade i basket, ”tjeckisk” volleyboll, innebandy, fotboll och fresbee. Tjeckisk volleyboll var ungefär som basket fast med en volleyboll. Vi vann tävlingen, men det var jämnt. Vi vann med en poäng!

fresbee.jpg

Efter de ordinarie grenarna som var förberedda behövde vi köra en avgörande innebandy match som vi vann med 4-1.

innebandy.jpg

Efter tävlingen åt vi lunch på skolan, ris och kött. Det var helt okej, men inte lika gott som på Broskolan!

tallrik.jpg

Efter lunchen fick vi fritid ända tills kl.20.00. Då kunde vi gå ut på stan eller gå på ”badhuset” (om man kan kalla det badhus...). Det fanns en bassäng och en bubbelpool, fast det kostade 15 tjeckiska kr (ca 6 svenska) att bada 5 minuter i bubbelpoolen. När vi tänkte göra det så fick vi inte ens. Det var svårt att förstå  vad de sa för de kunde ingen engelska, men det var ändå skönt att bara simma runt! Det fanns både gym och squash i samma hus som badet. Vi kunde också spela på instrumenten som finns i kyrkan där vi sover. Det var härligt att ha fritid och göra lite som man ville helt enkelt.

pizzatime.jpg

I stan här finns en grymt bra affär som heter Mini-Market, men det var väldigt stort. Vi tyckte det var konstigt att de hette ”mini” när det var så stort. Allt man kunde köpa där var väldigt billigt! Ungefär mindre en hälften av vad det kostar i Sverige på vissa kläder. Det var nästan svårt att köpa kläder över en viss summa, om ni förstår vad jag menar.. Men i alla fall var det superbra saker där och det kändes som man kommit till himlen.

Efter vår fritid med godis från Lidl, som ligger precis bredvid kyrkan där vi sover, var det dags att skriva i loggboken, ungefär precis som vi gör nu. Vi fikade också och hade det gott, precis som det ska vara på en Europa-resa! Nu ska vi gå och lägga oss på våra sovmadrasser och förhoppningsvis sova gott och vakna glada. Hejdå Sverige och ha det grymt härligt!

Skrivet av Emmanuel, Jonathan och André B