gatumusiker.jpg

Idag vaknade vi i Krakow, solen sken in genom fönstret och folket rörde sig på torget. Sakta men säkert började vi göra oss i ordning för dagen. Efter att ha ätit frukost och haft morgonsamling, fick vi vandra runt på stan. Under tiden blev vädret bara sämre och sämre tills det började ösregna. Men vi var nöjda med våra inköp, man kan säga att det är billigare här än i Sverige.

shopping.jpg

När vi hade packat ihop våra grejor på "Hostel 7", så begav vi oss till det stället där bussen skulle hämta upp oss. Vi fick vänta på bussen ett tag och alla tryckte sig mot väggarna på husen för att inte bli blöta. Tillslut kom bussen och vi begav oss till "Oscar Schindlers fabrik". På väg dit kollade vi klart på filmen Schindlers list, och det kändes riktigt coolt att se fabriken på riktigt.

schindler.jpg

Vi fick inte komma in dit eftersom att de höll på att renovera där, vilket vi tyckte var dåligt eftersom vi ville se det orginala, men vi var i alla fall där :P Efter att vi varit där, drog vi till "Kentucky Fried Chicken" för att äta lite lunch. När vi ätit klart var det äntligen dags att åka till Auschwitz, vi talar nog inte bara för oss själva när vi skriver att det skulle bli spännande att se.

fabriken.jpg

Vi var en aningen sena men vår guide verkade inte speciellt irriterad. Ryktet om hans roliga svenska dialekt visade sig vara sant och det roade många. Att ta in att man verkligen var där och att allt hemskt har hänt där var svårt. Vi fick en spännande guidetur på ca 2h.

arbeitmachtfrei.jpg

Det var massa blandade känslor och en bättre inblick på allt. Sedan åkte vi till Birkenau, förintelselägret. Vi var inte där lika länge men det var fortfarande lika rörande. Det var en mycket stor upplevelse, vi hoppas ni är avundsjuka!! Senare åkte vi till en restaurang för att äta! Innan vi lämnade restaurangen passade vi på att köpa något gott till bussfärden och att gå på toaletten, ja i alla fall dom flesta, för visst var det några som klagade på ”vattenfall” efter bara några minuter.

auschwitz.jpg
Nu låg ännu en lång bussfärd framför oss, till Tjeckien. Vi kollade på film och hade det mysigt, det märktes när folk började bli trötta och flumma... eller bara trötta..ZZzzz. Det blev en lång natt men vi kom tillslut fram till kyrkan i Hlinsko. Vi bar in våras saker, packade upp för att sova och det blev sakta men säkert tyst i kyrkan.

Skrivet av: Josefine, Rebecka och Albin.