Shu alla där hemma!

frukost.jpg

Våran dag började med att vi blev väckt av en tant på radion som sa att kl var nio. Vi drog oss upp ur sängen och sedan bar det av mot frukost-bordet där vi fick mackor, saft och yoghurt.
Efter det blev det ett långt drivande. Vi var på däck, på våra rum, solade, satt vid cafeterian, ja vi gjorde nog allt vi kunde. Sedan kom färjan fram till Gdansk ca. kl 13:00. Då var det dags att snabbt packa sakerna och dra ifrån färjan och ge oss av med bussen mot Warsawa.
Vårat första stopp blev några mil utanför Gdansk där vi åt våran lunch utanför Statoil, där det fanns super-priser på nästan allt. Efter en snabb omgång av lite wook och godis så kastade vi oss in i bussen och vårat mål var att åka till Farmen i Warsawa. Vi ville dit så snabbt som möjligt, något som visades att det inte skulle hända. Först blev det toastopp vid en B-mack ca 10 mil från Warsawa. Jag tror alla ”rastade” där. Efter 5-10 minuters paus så fortsatte vi vår långa bussresa.
frjagdansk.jpg

Något som aldrig har visat sig förut är att vår klass har blivit en sång-klass, nog fick lärarna och eleverna sina skratt och underhållning när vi både under färjan och i bussen satt och sjöng  nationalsången, piff o puff, sommarsånger och såklart lovsånger.
Vi försökte hålla humöret uppe och hitta på saker att göra under bussresan. Lekar, filmvisning och sånger, men de sista 2-3 timmarna i bussen var nog många väldigt less när man dessutom fick höra Davids navigator med den jobbiga rösten säga: ”Forsätt på vägen 147 km sväng sedan vänster” (nåt i den stilen). Det var inte så kul o höra efter två dagar på resande fot. Heta diskussioner kom igång och det fick tillslut bli avbrutet av våran rektor David. Då blev det skola igen och vi fick börja med matte uppgifter och skriva loggbok. Ni där hemma ska inte tro att vi bara gör roliga saker.
skylt.jpg

Under bussresan fick vi dessutom se en hel del av landets natur eftersom vi åkte igenom nästan hela Polen på en dag (ca 9 timmar i bussen efter 19 timmars färja och innan det 8 timmars buss, förstår ni nu hur vi känner? :) Nu har vi 7 timmar till att se framemot imorgon i bussen)
Men man kan säga att naturen här är annorlunda, det är mer skog och där det finns vatten är det underbart fint.
Husen här är små och söta (vissa av dem) Kyrkorna är maffiga och coola i alla fall av vad man ser utifrån. Vi har sett en hel soptipp också som minst sagt inte var så fräsch.
När vi väl kom fram till farmen var alla ivrig att få komma ut ur bussen, som ni kan förstå, och så fort vi kom ut var det att leka med bollen sätta sig i gräset och bara andas ut. Det var i alla fall varmt när vi kom ca 19 grader även fast klockan var runt 9 på kvällen, medans ni kanske har runt 4-7 grader, slå det ;)
När vi kom in var maten serverad på bordet som var hemlagad av Polackerna som bor här. Som förrätt fick vi soppa och till varmrätt var det kyckling med potatis och som dryck var det varm saft. Här märkte i alla fall jag, Lovisa, att många är bra uppfostrad med att ingen ville lämna och åt upp maten. Bra jobbat föräldrar ;)

Nu är det dags att sova efter en lång dag.
Hoppas ni har det bra där i kalla Sverige.