Info kring packning och ekonomi inför skolresa VT2009

Packinfo:
Ni får ta med 1 väska för kläder och hygienartiklar, typ en större sportväska, dock inte i storlek av en hockeytrunk. Använd helst mjuka väskor så blir det lättare för oss att packa bussen. Vi kommer att bo på vandrarhem och i kyrkor så en sovsäck och en luftmadrass behövs också. Stoppa dessa helst i en mindre väska eller påse. Inga hoprullade skumgummimadrasser eller liggunderlag får plats. Kudden tar ni lämpligast med i bussen. I bussen kan ni också ha en mindre påse eller väska som ni kan placera där ni sitter. Tänk på att packa smart, ta inte med onödiga saker. Vi kommer att ha möjlighet att tvätta under resan, så ni kan skicka med lite tvättmedel i en liten påse.
Ni kan själva se hur bussen ser ut på följande länk http://intranet.bybergnordin.se/fordonslistan/enskild.aspx?ID=74&RegNr=TRC046
Packlista:
Mjuk väska, typ sportväska, för kläder
Sovsäck
Luftmadrass
Kudde
Hygienartiklar
Bra promenadskor
Litet paraply
Badkläder
Gärna något lämpligt plagg till operan
Pass
Reseförsäkringsbevis (Ofta via hemförsäkring)
Europeiska sjukförsäkringskortet (Via försäkringskassan)
Magväska eller dyl att ha pengar/pass/värdesaker i (Sådan man kan ha under kläderna)
Ekonomi:
Vi kommer att vara borta i 13 dagar. Skolan kommer att stå för ett mål mat om dagen, logi och resa. Frukost, ett mål mat och kvällsfika får eleverna betala. Eftersom vi samordnar frukosten kommer skolan att ta in 30 kr/dag/elev. Det är också bestämt gemensamt med föräldrarna att alla går på en operakonsert i Prag. Biljetten till operan har skolan betalat i förskott och tillsammans med frukost och opera kommer skolan därför att ta in 650 kr/elev. Skolan kommer att dra av det beloppet från de pengar som har sparats och arbetats in av de flesta eleverna. Övriga måste betala in beloppet till skolan innan avresan.
Utöver frukost behöver alltså eleverna ha pengar för ett mål mat och kvällsfika. Som exempel kostar det ungefär som i Sverige att äta en McDonalds meny ute i Europa, dvs ca 60-70 kr. Beräkna alltså ca 100 kr/dag i matpengar, ca 1300 kr för hela resan.
Har ni frågor kontakta,
David Johansson, 070-175 57 81