ImageIdag lämnade vi Hlinsko och fortsatte vidare till Prag. Vi fick gå upp tidigt för att hinna packa och städa ur klassrummen där vi sovit. Till frukost fick vi som vanligt mackor, flingor och mjölk. Det småduggade när vi packade in oss i bussen för att åka 2 ½ timme till Prag.
När vi kom fram till vårt hotell hade vi bara tid att slänga in väskorna innan vi tog tunnelbanan in till stan. Där åt vi lunch på KFC (Kentucky fried chicken.) BLÄ!
Sedan besökte vi slottet och gick runt där i någon timme. Det var jättefin utsikt därifrån, man såg nästan hela Prag. Vi gick över Karlsbron också, där fanns en massa karikatyrmålare som man kunde titta på. De var jätteduktiga.
Vi hade karta men kunde ändå inte hitta tillbaka till platsen där vi kommit upp från tunnelbanan så efter att ha irrat omkring ett tag fick vi fråga efter vägen. Lärarna släppte iväg oss själva så att vi kunde shoppa och titta lite på stan. Yippi!
ImageTyvärr fanns det inte så många roliga butiker, mest svindyra, men det var kul ändå. Vi åkte tillbaka tillhotellet för att byta om, vi fick bara en halvtimme på oss att göra oss i ordning inför operan. Lite tid för oss tjejer. På operan såg vi Carmen. Själva lokalen var jättefin och nästan alla besökare var uppklädda. Man förstod inte så mycket av vad de sjöng, det var textat på tjeckiska. Så på det sättet var det lite tråkigt. Men man förstod ändå handlingen och det var kul att kolla på den. Vi tyckte att det var intressant men vissa sov *host* Johannes.
Efteråt tog vi tunnelbana till hotellet, där vi fick kvällsfika innan vi gick och lade oss.

Kramar Elin och Anna-Sara

P.S. Hotellet hade sköna kuddar. D.S.