Klockan var ungefär 9:00 när vi klev upp. Det var varmt ca 16 grader. Målet för dagen var att gå i tjeckisk skog och äta tjeckisk mat. I mulet väder for vi iväg mot skogen. Kicki och Christer som oftast är våra guider eftersom ingen i Tjecken kan prata engelska eller svenska var med oss. Efter en härlig busstur med våran fantastiska busschaffis Mats Ingman var vi framme. Vi hoppade ut ur bussen och satte full fart upp i skogen. Vi hade en svag länk i våran grupp när Imagedet gällde att springa uppåt, hans namn är Kim Dalberg (Kicki och Christers 5 årige son). Han kämpade på bra men till slut fick Filip bära honom upp en bit för att hålla tempot. Bra insats Filip.
När vi kom upp tittade vi på jätte häftiga och stora stenblock. David och Ulrika var rädd om oss, så vi fick bara klättra upp på en sten. Vi gjorde en bilduppgift, den gick ut på att rita av stenarna. Jag som inte är så bra på att rita fick det kämpigt. Som jag skrev tidigare fick vi bara klättra upp på en sten, men jag var lite busig och klättrade upp på två.
När vi kom när igen begav vi oss till en restaurang som låg intill en konstgjord sjö. Tjeckien har inga naturliga sjöar.
sjvandring.jpgEtt väldigt vackert ställe med god mat. Vi gick runt sjön efter att vi ätigt klart. Medan vi gick runt skulle vi plocka några tjeckiska blommor, som vi skulle rita av senare. Jag hittade ingen blomma som inte såg svensk ut, förutom en som en tjeckisk familj hade i sin rabatt.
Klockan slog nästa två och det var dags att åka hem. Fritid var det som väntade. Jag och nästan alla andra gav oss i väg för att bada på Hlinskos badhus. Med hög förväntan klev vi ut ur den varma duschen in i badet. Förväntan försvann och skräcken tog över. Det kalla vattnet och den sura badvakten gjorde stället till en mardröm. Kanske inte mardröm men nästan.
kokamat.jpgEfter en timme i duschen så badade vi lite sen gick vi tillbaka. På lördagar i Tjeckien stänger man allting klockan 11:00 så vi fick lov att köpa och laga egen mat. Jag åt wok, några andra åt nudlar och resten åt pizza. Klockan 22:00 var vi klar med våra skol uppgifter för dagen och det var dags att sova. Jag hoppas ni varit roade när ni läst detta brev från mig (Edvin Näslund).
En sista hälsning, läs gärna psalm 23 och joh 3:16.