Hejsan!
Image
Wien
I dag, fredag den 4 maj for vi till Wien. Det var en vacker dag, soligt och ganska varmt. Vi gick upp tidigt, alltså som vanligt. Efter att ha ätit frukost och tagit på oss kläder så satte vi oss i bussen och så bar det av till Wien. Efter en ungefär fyra timmar lång resa med bussen så var vi framme.
Första besöket var Schönbrunn, ett stort och vackert slott från Habsburgska väldet. Vi fick gå runt med en stor telefon (tegelsten) och lyssna på en röst som berättade om varje rum. Trädgården var enormt stor med fontäner, vackra träd, blommor i massor och en labyrint, den var väldigt vacker.
Sedan tog vi tunnelbanan in till centrum. Vi gick till en katolsk kyrka, Stefansdomen, som låg inne i stan. Efter att David hade berättat lite fakta om den fick vi gå själva på stan och göra vad vi ville. De flesta gick upp i klocktornen i kyrkan. Väldigt högt tyckte Rebecka och Robin.
Image
Schönbrunn
Sedan gick vi och drev runt på stan och tittade i affärer. Det var väldigt roligt och det fanns många fina saker. Ett tips: Titta aldrig på prislappen när ni handlar i Wien. Anna-Sara och Elin hittade en blå klänning som kostade 400 euro.
Det var inte bara roligt att titta i affärerna. Gå runt och titta på alla fina byggnader och människor var minst lika kul. Tyvärr så fanns det väldigt mycket tiggare.
Klockan 18:00 så möttes hela klassen utanför en stor affär, på samma ställe där vi delade på oss. Därifrån så gick vi till tunnelbanan och åkte till bussen.
Resan hem tog cirka fyra timmar. Vissa sov i bussen, vissa inte. Men alla fick i alla fall sova när vi kom tillbaka till församlingen.
Väldigt skönt tyckte de flesta, vi fick sovmorgon ända till nio!
/Ewelina och Rebecka