vimpel_rektor.jpgVi blev väckta kl. 0700, men de flesta klev inte upp förrän 07.30. Vi åt frukost 08.00, sen gjorde vi oss i ordning för att gå till den tjeckiska skolan vi skulle besöka.
Kicki kom kl. 08.30, hon skulle visa oss vägen och vara våran tolk. Vi gick mot skolan som ligger ovanför badhuset i Hlinsko.
När vi kom till skolan träffade vi den tjeckiska skolans rektor. Vi pratade lite med henne och sen överlämnade vi en liten vimpel med Ö-viks vapensköld på, till dem. Av dem fick vi en tavla och en mugg, där det står Hlinsko.
filip_fotboll.jpgVi gick sen runt i skolan tillsammans med rektorn och de elever som vi mailat med innan vi åkte. Efter att vi gått och tittat på skolan, skulle vi gå till deras gympasal och ha några tävlingar. I tävlingarna var man tre eller fyra personer.
Tävlingarna var basket, dribbla innebandyboll med klubba genom en bana, dribbla en fotboll genom en bana, kasta ringar i en låda och sist, kasta en tung boll så långt som möjligt.
I basket var det jämnt. Vi började och fick i 3 bollar. När det var deras tur fick de i 2 på första, så det var ganska spännande. De lyckades inte att få i några fler bollar så vi vann denna gren.
Sen var det innebandy och de började men fick inte så bra tid. När det var vår tur gick det snabbt, vi vann denna gren också. Nu ledde vi med 2-0 i grenar.
mat_skola.jpgSen var de fotboll och vi började. Det gick inte alls så bra, vi fick en tid på 1 min 20 sek. Sen var de deras tur. Det gick bra för dem, de hade en tid på 40 sek, så de vann denna gren.
Efter det skulle vi kasta ringar i en låda. De började och fick i 13 ringar. Sen var det vår tur att kasta och vi fick i 17 ringar, så vi vann denna gren också.
Nu ledde vi med 3-1.
Sist skulle vi kasta boll så långt som möjligt. Vi började men kastade inte alls så långt. Sen var de deras tur och de kastade längre än oss.
Vi vann dock med 3-2 i grenar.
Efter tävlingarna gick vi iväg med eleverna vi mailat med och åt lunch. Vi fick äta någon slags soppa, den var inte alls så jättegod.
kicki_krister.jpgSkolan var inte som den är hemma. På rasten gick vi upp till ett av deras uppehålls rum. De får nämligen inte gå ut på rasterna vilket är konstigt. Vi satt bara på en stol där och pratade, sen gick vi på engelsk lektion.
De ställde en massa frågor till oss och sen var dagen slut.
Då gick de flesta ut på stan en sväng, sen bestämde vi oss killar för att gå till fotbollsplanen som låg bakom skolan. När vi kom dit var det några där, som vi började spela med. Sen kom det flera och de skulle ha gympa, så då gick vi därifrån, men de ropade tillbaka oss.
Vi spelade hela deras gympa, de hade avbytare men inte vi. Sen gick vi till stan och åt.
Efter det gick vi tillbaka till församlingen här i Hlinsko, där vi sover.
När vi kom tillbaka skulle vi gå till Kicki och Christer. Vi var med dem hela kvällen och de berättade om sitt arbete om sina liv. Vi gav dem också lite presenter, bl.a. en Modo flagga. När vi kom tillbaka till kyrkan var klockan över tio och vi somnade gott.
/David och Josef