Hejsan!
sloty.jpgNatten på färjan gick bra. Vi tjejer hade förhoppningar om att få sova ut ett tag, men dom förhoppningarna sprack när en efter en vaknade av skrikande barn i hytten bredvid oss. Klockan var då: 08:00. Efter att alla i rummet hade vaknat och tagit på sina kläder var det dags för frukosten. I ett konferensrum på färjan klockan: 09:00 var det morgonsamling och frukost, som bestod av en banan, äpple, päron och en yoghurt. När vi tjejer kom in i konferensrummet satt en stor del av klassen redan där. Alla hade något att berätta om natten. Efter frukosten och morgonmöte tittade vi ut genom färjans fönster och såg att vi var framme i Polen. Lärarna gav oss en uppmaning att växla till zloty. Med nya förväntningar sprang vi ut på däck och tittade ut över hamnen.

rastfika.jpgVäl nere på fast mark så fick vi vänta på våran busschaufför för att klaffen inte öppnades men till slut efter dryga timmen kom bussen körande och alla kunde stiga in i bussen, sedan bar det av till ”farmen” Klockan: 20.00 ungefär, kom vi fram till ”Farmen”. Gustav och Maria, Paret som äger ”farmen” serverade nylagad och varm mat. Till förrätt fick vi en soppa med ris, dill, lök buljong och vatten, den tyckte alla smakade gott. Till varmrätt fick vi kyckling det tyckte också alla var mycket gott. Till maten fick vi dricka te eller varm saft. Tydligen så är det vanligt att man dricker te eller varmsaft till maten här i Polen. gustaw_tolk.jpgGustav och Maria var väldigt trevliga och på kvällen berättade Gustav berättade vad dom gör på gården. Det var 10 grader på morgonen och 15 grader på kvällen, det duggade lite när vi åkte men annars har det varit bra väder.

Vi tjejer låg och pratade ett bra tag, men hos killarna var det tyst och lugnt vilket är mycket ovanligt. Alla borde få vara med på denna här resan, en resa för livet och som man alltid kommer att bära med sig. Det vad mesta om ”dag två” vi ses snart.

God bless från Warzawa.