Hej alla elever och föräldrar/vårdnadshavare!

Nu är vi snart inne i december månad, vi börjar förbereda för adventsfesten. Vi åkte iväg till fjällräven center men lite krångel med skolans bussar men vi hade en trevlig stund när vi var där, tävlingen gick bra och alla båtar gick framåt. Vi vann förstapris i snabbhet, och hade den snabbaste farkosten under hela dagen. Under torsdagen så bjöd jag på lite extra bild i klassrummet, vi använde pärlor och trädde ihop till små geckoödlor. Det var en väldigt mysig stund.

Veckoläxor och övrigt under v48:
Ta med lämpliga kläder för aktiviteter. Det är alltid obligatorisk duschning efter IDH-lektioner.

Måndag:

Tisdag:

Onsdag: so-förhör: se läxor

Torsdag: idrott- skridskor

Fredag: läxdag idrott-inne

Nytt i skolan

Adventsfest

Torsdag v. 48 Eleverna samlas 17.50 nedanför trappen. Eleverna fikar i klassrummen men hämtas av sina föräldrar efter fikat.

Hjälmar

Om era barn vill vara/leka på skolgårdens is MÅSTE de ha hjälm på sig, så prata med ert barn om de tänker vara där, isåfall skicka med hjälm till skolan.

Ytterkläder!

Kom ihåg att skicka med era barn kläder efter väder! Täckbyxor är väldigt viktigt! OBS. Extra ytterkläder behövs vid skridskor på idrotten.

OBS!!!

Jag har nästan fått in alla lappar med uppdaterade nummer, adresser och kontaktpersoner. Nu skickar jag hem nya och dessa måste vara tillbaka SNARAST.

Leksaksförbud

Vi tillåter inte att eleverna tar med sig leksaker till skolan, utan lego, pokémonkort, gossedjur och dylikt får era barn lämna hemma.

Klassföräldrar

Åsa Sundström och Maria Edvinsson är klassföräldrar för detta läsår.

Vinterkräksjuka

Det börjar med vinterkräksjuka nu så läs gärna igenom bifogat dokument på hemsidan.

Nationella prov

Nu påbörjas de nationella proven att påbörjas för åk 6. Eleverna har fått hem en lapp med information.

Grammatikprovet

Gäller dem som arbetat med good stuff A, följande grammatik som varit läxa och arbetats med på lektion: a/an,have/has, I play/ he plays, am/is/are, did och was/were, any/some.

HKK-provet och provräkningen

Jag har ändrat lite i provdatumen för att de inte ska krocka med varandra. ÅK 6 har långt tid att träna inför provet i HKK.

Städlistan

Skickas hem nu i läxmappen och syns 5 veckor framåt längst ner i veckobrevet. Observera att är man satt i t.ex. 3-4:ans klassrumsstädning så stämmer det.

Idrott

Ombyte krävs, vid sjukdom så att ert barn inte kan delta så måste föräldern/vårdnadshavaren meddela idrottsläraren helst via telefon.

Eftersom 5-6:ans idrott är i slutet av dagen så kan ditt barn åka hem och byta om och duscha.

Klasstelefon åk 5-6

Nummer: 073-8716727

Om ni vill nå mig på telefon gör ni det säkrast (under uppdatering). Ring gärna flera gånger eller skicka ett sms.

Ämnen i skolan

MA: Tal i decimalform/multiplikation och division Läxa:Formativ bedömning & 9:ans tabell

NO: Uppdrag kroppen

SV: Mörkrets gåta- som högläsningsbok och uppgifter kring kapitlen, skrivstil, läsning och grammatik.

Eng: food Läxa: do/does

öva inför grammatikprov v.50 (glosor.eu/ samlade uppgifter på elevspel.se)

SO: Läxa: SOCIALA SKYDDSNÄT OCH LAGSTIFTNING- skriftligt förhör

HKK(ÅK6): Eleverna får hem instuderingsfrågor och läxa på elevspel.se.

Kristendom: Vi arbetar utifrån karaktärsord i skolan på kristendomen, i november är månadernas ord barmhärtighet. Läxorna tillhör arbetsområdet och har alltid veckans bibelord  nedan:

Veckans bibelord: Ps.25:6 “Tänk, HERRE, på din barmhärtighet och din nåt, ty de är av evighet.”

Veckans städansvar:

Avser 5-6:ans båda klassrum OBS! vårt samt samlingsklassrum (datasalen) också.
Städning innefattar dammtorkning (ej elevernas arbetsplats), torrmoppa/sopning, tömma papperskorgar och våttorkning av golv.
Om nyckel behövs lånas kontakta mig.

v.47 Kristina Berglund & Johnny Söderberg

v.48 Johnny & Zandra Schunemann

v.49 Nikolla & Helena Doja

v.50 Kjell & Jessica Nordlander

v.51 Patrik Westman & Marina Söderlind

Sjukanmälan: gör ni enklast med ett sms på morgonen på tel nr 073-8716727

(reservation för felskrivningar eller förändringar i veckobrevet)

Har ni frågor eller funderingar så hör av er till mig, tel,073-8716727 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Terminsplanering:
Viktigt att veta inför HT 2017(obs uppdaterad)
v.48 Måndag Åk 6 prov i HKK, torsdag 30/11 Adventsfest (kvällstid)

v.50 prov/avcheckning i grammatik engelska
v.51 21/12 skolavslutning