Hej alla elever och föräldrar/vårdnadshavare!

Vi har haft en ganska lugn vecka, det har inte hänt särskilt mycket, vi har hunnit genomföra vi i femman.

Veckoläxor och övrigt under v46:
Ta med lämpliga kläder för aktiviteter. Det är alltid obligatorisk duschning efter IDH-lektioner.

Måndag:

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag: Halv studiedag, fritids är öppet

Fredag: läxdag idrott- skridskor

Nytt i skolan

Klassföräldrar

Åsa Sundström och Maria Edvinsson är klassföräldrar för detta läsår.

Piggelinpoäng

Kom ihåg att skicka tillbaka piggelinpoängen.

Vinterkräksjuka

Det börjar med vinterkräksjuka nu så läs gärna igenom bifogat dokument på hemsidan.

Nationella prov

Nu påbörjas de nationella proven att påbörjas för åk 6. Eleverna har fått hem en lapp med information.

Eventuellt skridskor v.46

Kolla upp att ni har skridskoutrustning åt era barn till v.46 då Simon S planerar att hålla i skridskor den vecka. Hör av er snarast till honom om ni saknar utrustning. 0738217842

OBS!!!

Jag har nästan fått in alla lappar med uppdaterade nummer, adresser och kontaktpersoner. Nu skickar jag hem nya och dessa måste vara tillbaka SNARAST.

Leksaksförbud

Vi tillåter inte att eleverna tar med sig leksaker till skolan, utan lego, pokémonkort, gossedjur och dylikt får era barn lämna hemma.

Löss

Det har förekommit löss i i åk 5-6 så luskamma gärna era barn. Detta är aktuellt igen!

Grammatikprovet

Gäller dem som arbetat med good stuff A, följande grammatik som varit läxa och arbetats med på lektion: a/an,have/has, I play/ he plays, am/is/are, did och was/were.

HKK-provet och provräkningen

Jag har ändrat lite i provdatumen för att de inte ska krocka med varandra. ÅK 6 har långt tid att träna inför provet i HKK.

Städlistan

Skickas hem nu i läxmappen och syns 5 veckor framåt längst ner i veckobrevet. Observera att är man satt i t.ex. 3-4:ans klassrumsstädning så stämmer det.

Idrott

Ombyte krävs, vid sjukdom så att ert barn inte kan delta så måste föräldern/vårdnadshavaren meddela idrottsläraren helst via telefon.

Eftersom 5-6:ans idrott är i slutet av dagen så kan ditt barn åka hem och byta om och duscha.

Ytterkläder

Kom ihåg att skicka med era barn kläder efter väder.

Klasstelefon åk 5-6

Nummer: 073-8716727

Om ni vill nå mig på telefon gör ni det säkrast (under uppdatering). Ring gärna flera gånger eller skicka ett sms.

Ämnen i skolan

MA: Tal i decimalform/multiplikation och division Läxa: 8:ans tabell

NO: Uppdrag kroppen- NoT- farkoster

SV: Mörkrets gåta- som högläsningsbok och uppgifter kring kapitlen, skrivstil, läsning och grammatik.

Eng: sports Läxa: food

öva inför grammatikprov v.50 (glosor.eu/ samlade uppgifter på elevspel.se)

SO:

HKK(ÅK6): Eleverna får hem instuderingsfrågor och läxa på elevspel.se.

Kristendom: Vi arbetar utifrån karaktärsord i skolan på kristendomen, i november är månadernas ord barmhärtighet. Läxorna tillhör arbetsområdet och har alltid veckans bibelord nedan:

Veckans bibelord:

Veckans städansvar:

Avser 5-6:ans båda klassrum OBS! vårt samt samlingsklassrum (datasalen) också.
Städning innefattar dammtorkning (ej elevernas arbetsplats), torrmoppa/sopning, tömma papperskorgar och våttorkning av golv.
Om nyckel behövs lånas kontakta mig.

v.46 Åsa & Peder Sundström

v.47 Kristina Berglund & Johnny Söderberg

v.48 Johnny & Zandra Schunemann

v.49 Nikolla & Helena Doja

v.50 Kjell & Jessica Nordlander

Sjukanmälan: gör ni enklast med ett sms på morgonen på tel nr 073-8716727

(reservation för felskrivningar eller förändringar i veckobrevet)

Har ni frågor eller funderingar så hör av er till mig, tel,073-8716727 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Terminsplanering:
Viktigt att veta inför HT 2017(obs uppdaterad)
v.46 Tordsdag 16/11 halv studiedag

v.47 NoT-dag tisdag- tävling på fjällräven center Provräkning i matematik onsdag/fredag
v.48 Måndag Åk 6 prov i HKK, torsdag 30/11 Adventsfest (kvällstid)

v.50 prov/avcheckning i grammatik engelska
v.51 21/12 skolavslutning