Hej!

Den här veckan har det varit ganska blött ute på skolgården så vi vill gärna be er att påminna era elever att om de vill leka ute på rasterna så måste de ha bra vinterkläder på sig som tål vatten. Just nu är det för isigt för att leka Herren-på-täppan, men om det kommer snö så är täckbyxor ett krav för att få delta i leken.

Nästa vecka kommer vi att ha en temavecka som vi valt att kalla Verkstadsvecka. Den går ut på att varje dag har ett eget "ämnestema" och från 8.20 till 13.00 varje dag så kommer vi att frångå ordinarie schema. Efter kl 13 är det däremot ordinarie schema som gäller så eleverna slutar samma tider som vanligt. 

Måndag = SO-dag, tisdag = Språkdag, onsdag = Estetdag, torsdag = Mattedag och fredag = NO-dag.

Eleverna kommer vissa pass att delas in i tvärgupper med andra elever från F-9, s.k. "familjer", och det kommer att vara 10 st grupper. Det innebär att med största sannolikhet kommer eleverna att vara ensamma från sin klass i familjen i och med att eleverna i åk 7 för nuvarande är 12 st.

Vi ser fram emot den här veckan och hoppas att det ska ge ett ökat samarbete och en ökad gemenskap över åldrarna på skolan.

Det är dessutom snart dags för PRAO som ni kanske hört från era barn eller läst under klassfliken. Det är viktigt att era barn får tag på en plats snarast och kommer ihåg att fylla i PRAO-lappen med relevant information i god tid innan. Lämna därefter ifylld lapp till klassföreståndare Anders.

Vi vill påminna alla vårdnadshavare om att läsa samtlig information som läggs upp under respektive klassflik, inte bara veckobreven.

Vi vill även påminna om att vi har mobilfri dag på onsdagar terminen ut. Vi ser helst att telefonen lämnas hemma men vid speciella omständigheter kan den isåfall tas med till skolan och lämnas till klassläraren. Mer information om varför vi har mobilfria dagar kommer senare, men i korta ordalag handlar det om att både få eleverna att koncentrera sig på lektionerna och öka deras sociala interaktion med andra elever på rasterna.

Åk 7:

 

Måndag: SO-dag. Åk 7 livskunskap på sista lektionen för dagen.

 

Tisdag: SPRÅK-dag. Åk 7 idrott inomhus på sista lektionen för dagen. Matematik åk 7 klar med 4:10.

 

Onsdag: ESTET-dag. Mobilfri dag.

 

Torsdag: MA-dag.

 

Fredag: NO-dag. Ingen idrott denna dag för åk 7 denna dag. Åk 7 slöjd kl 13:10 istället för slöjd/idrott Engelskaläxa enligt instruktioner i classroom.

 

Terminsplanering

v.12 ”Verkstadsvecka”

v.13 Praovecka

v.15 Tis 11/4 eleverna slutar 12 (1/2 studiedag för lärarna). Tors 13/4 påsktemadag.

v.16 Påskolov

v.18 Mån 1/5 lov

v.21 Tors 25/5 lov, fre 26/5 lov

v. 23 Mån-tis 5-6/6 lov. Torsdag 8/6 skolavslutning kl.18

VECKANS BIBELORD:

V.12 ”Ta därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och stå upprätt när ni fullgjort allt.” Ef. 6:13

 

STÄDANSVAR (avser 7:ans klassrum och Bildsalen)

v.12 Deborah Lundin och Niclas Lundin

v.13 Christer och Anneli Olsson

SJUKANMÄLAN

Skicka ett sms på morgonen till åk 7 klasstelefon 073-8716743

  

ÖVRIG KONTAKT

Vill ni kontakta oss om något så gör det helst under dagtid. I första hand till klasstelefonen 073-8716743 

mejl:  

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.    

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

   

Man kan även kontakta oss på våra privata telefoner vid mera akuta ärenden:

Simon: 0738217842

Anders: 0703787267  

/Anders och Simon