Hej alla elever och föräldrar/vårdnadshavare!

Vi har hunnit börja jobba under veckan. Vi är i full gång med den nya terminen och denna vecka har vi hunnit påbörja flera olika arbeten. Vi har en spännande vår framför oss och jag ser fram emot att undervisa era barn ännu en termin. Nedan har jag för in lite information samt vårens kalendarium gällande studiedagar, lov och nationella prov. Observera att studiedagar kan komma att ändras datum (inom samma vecka) den närmaste veckan men detta meddelas i nästa veckobrev. Vi har haft lite sjukdom i lärarkollegiet så jag ber om ursäkt för det sena meddelandet av städschemat.

Veckoläxor och övrigtunder v3:
Ta med lämpliga kläder för aktiviteter. Det är alltid obligatorisk duschning efter IDH-lektioner.

Måndag: idrott inne

Tisdag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:idrott ute Läxdag: ma,eng, kr

Nytt i skolan

Föräldramöte

1/2 Onsdag föräldramöte 18.00-19.30. Anita Risberg kommer att prata, mer info inom kort.

O.B.S.! Läxor

Idag fredag delas det ut flera läxor t.o.m. fredag v 3 Se nedan ämnen i skolan.

Kläder efter väder

Vi önskar att ni skickar med era barn kläder så att de kan vara ute varje rast. Många elever klagar på att det är för kallt.

Mindre schemaändring

Vi har gjort en mindre schemaändring som påverkar bland annat måndagens idrott och tisdagens svenska samt fredagens idrott och svenska. Detta innanför skoldagens ramar så det påverkar inte när eleverna börjar eller slutar.

Hjälmar

Nu är det är isigt är det av största vikt att ni skickar med era barn hjälmar om de ska leka utomhus. (t.ex. kana runt på isen) Era barn må gå i 5-6:an men de behöver hjälm då eleverna lätt kan halka och skada huvudet.

Tomgångskörning

STÄNG AV BILEN. Det är många föräldrar som tomgångskör sina bilar medans de hämtar och lämnar. Vi ber er att stänga av era bilar då dessa avgaser påverkar vår skolgård och miljön runt skolan och förskolan.

Klasstelefon åk 5-6

Nummer: 073-8716727

Om ni vill nå mig på telefon gör ni det säkrast mån, tis, tors 7.30-8.20, 14.00-16.00 Ons, fre 7.30-8.20,14.00-15.00. Ring gärna flera gånger eller skicka ett sms.

Ämnen i skolan

MA: Beta- tid, tabeller och diagram, Gamma- samband och förändring. LÄXA: blandade uppgifter kapitel 3 (gröna sidor).

NO: Biologi- kroppen

SV: skiljetecken

Eng: Vi arbetar med frågor och kommunikation, have/has/had. Vi kommer att börja arbeta lite med motsatsord. Läxa: motsatsord

Kristendom: Det kommer att vara bibelord i läxa varje vecka från och med nu. Texten går vi igenom på onsdagar men delas ut som läxa varje fredag. Eleverna får träna hemma och kommer att förhöras skriftligt eller muntligt. Läxa:”Han leder de ödmjuka rätt, han lär de ödmjuka sin väg.” Psaltaren‬ ‭25:9‬

Idrott:

Funderar ni på något hör gärna av er.

Veckans bibelord: ”Han leder de ödmjuka rätt, han lär de ödmjuka sin väg.” Psaltaren‬ ‭25:9‬

Veckans städansvar:

Avser 5-6:ans båda klassrum OBS! vårt samt samlingsklassrum (datasalen) också
Städning innefattar dammtorkning, dammsugning/sopning, tömma papperskorgar och mycket lätt fuktat torkning av golv.
Om nyckel behövs lånas kontakta mig.

v.2 Nikolla & Helena

v3 Patrik Westman & Mariana Söderlind

v4 Roger & Anita Vestin

v5 Pär & Maria Söderberg

Sjukanmälan:gör ni enklast med ett sms på morgonen på tel nr073-8716727

(reservation för felskrivningar eller förändringar i veckobrevet)

Har ni frågor eller funderingar så hör av er till mig, tel,073-8716727 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Terminsplanering:
Viktigt att veta inför HT 2016

v 2 tisdag 10 januari 2017 skolstart, vårterminen börjar, Omprov i matematik 12/1.

v 5 Måndag 30/1 Halv studiedag em, 1/2 Onsdag föräldramöte 18.00-19.30.

v 6 Nationella prov åk 6 tisdag och torsdag’

v7-9 Utvecklingssamtal