Hej alla elever och föräldrar/vårdnadshavare!

Denna vecka har vi åkt in till stan och varit på arenan och tävlat med våra farkoster. 5-6:an skötte sig mycket bra. Tyvärr gick det inte så bra för alla farkoster men vi hade roligt och en farkost vann 2:a pris så det blev 500 kr till klasskassan. Vi var på ett spännande pass som gymnasieeleverna från Teknikprogrammet höll i. Åk 6 har även genomfört de nationella provet i engelska och vi kommer att fortsätta med svenska och matematik de närmaste veckorna. På Tisdagen kommer jag att vara borta från skolan. Då kommer Markus att vara vikarie för mig, han har känner till gruppen sedan tidigare,

Veckoläxor och övrigtunder v48:
Ta med lämpliga kläder för aktiviteter. Det är alltid obligatorisk duschning efter IDH-lektioner.

Måndag: idrott skridskoåkning

Tisdag:

Onsdag: extra övning för musikal-elever kl. 15-17

Torsdag:

Fredag: Läxdag, Idrott inne!

Nytt i skolan

Adventsfest

8/12 Torsdag v.49 kl.18.00

Halv studiedag

9/12 Fredag v.49 12.00 får eleverna gå hem. Fritids stänger 13.30.

Simvecka

Vecka 50 är det simvecka på måndagen 5/12 kommer 5-6:an att åka iväg för att simma.

Hjälmar

Nu är det är isigt är det av största vikt att ni skickar med era barn hjälmar om de ska leka utomhus. (t.ex. kana runt på isen) Era barn må gå i 5-6:an men de behöver hjälm då eleverna lätt kan halka och skada huvudet.

Matematikprov v.48

Det är matematikprov vecka 48, torsdag och fredag. Jag skickar hem föregående diagnosmaterial så kan ni gärna kolla igenom hemma. Vi har påbörjat repetitioner på skolan och kommer endast arbeta med det fram tills provet.

Skridskor

Det finns is i hallen så veckan efter lovet kommer det förmodligen att bli skridskoåkning, börja gärna kolla efter era skridskoutrustning redan nu. Runt vecka 46 kommer skridskoåkningen börja. Det är planerat på måndagar och eleverna får gå hem direkt ifrån skridskohallen. Hämta gärna vid hallen.

Muntliga nationella prov för åk 6

Kommer att genomföras från och med v.45. Ett informationsbrev har skickats hem till er som är föräldrar till barn i åk 6.

Tomgångskörning

STÄNG AV BILEN. Det är många föräldrar som tomgångskör sina bilar medans de hämtar och lämnar. Vi ber er att stänga av era bilar då dessa avgaser påverkar vår skolgård och miljön runt skolan och förskolan.

Löss

Det går löss på skolan i alla klasser, det skickades hem en lapp i onsdags med restriktioner. Vänligen luskamma era barn!

Utefritids

Jonatan och Malin meddelar att de barn som går på fritids ska ha med sig kläder efter väder.

Mobiltelefoner

Nu har alla lärare tillsammans beslutat att inga mobiltelefoner får förekomma på i skolanslokaler varken före eller efter skoltid. Då användandet av telefoner på morgnarna och eftermiddagarna har resulterat i att för- och efterskolsaktiviteter ej kunnat fungera som de ska.Telefonerna får finnas i fickan eller ryggsäcken på mornarna. Det ska alltså inte spelas spel på mobiltelefonerna på skolan. Om ert barn ska vänta på skjuts och detta tar tid så ska detta helst meddelas, då stora entrén inte är ett uppehållsrum, ska ert barn vänta på skjuts så gäller inga telefoner eller spring och stoj.

Klasstelefon åk 5-6

Nummer: 073-8716727

Om ni vill nå mig på telefon gör ni det säkrast mån, tis, tors 7.30-8.20, 14.00-16.00 Ons, fre 7.30-8.20,14.00-15.00. Ring gärna flera gånger eller skicka ett sms.

Ämnen i skolan

MA: Beta- Tal i decimalform, Gamma- Multiplikation & Division. LÄXA: 9:ans tabell

NO: Energi, rörelse och kraft arbete kring laborationer och diskussionsuppgifter.

SV: Vi har att börjat arbeta med intervjuer och yrken samt diverse brevskrivning. LÄXA: Intervju med en vuxen i sin omgivning, svar på frågorna ska göras i svenskahäftet. Kom ihåg att era barn måste ta tillbaka svenskahäftet och inte ha det hemma fler dagar.

Eng: Vi arbetar med frågor och kommunikation

Kristendom: Det kommer att vara bibelord i läxa varje vecka från och med nu. Texten går vi igenom på onsdagar men delas ut som läxa varje fredag. Eleverna får träna hemma och kommer att förhöras skriftligt eller muntligt. LÄXA:”Var goda och barmhärtiga mot varandra och förlåt varandra, så som Gud i Kristus har förlåtit er.” Ef.4:32

Idrott: Skridskor på måndagar

Funderar ni på något hör gärna av er.

Veckans bibelord: ”Tacka Herren, för han är god, evig är hans nåd!” PS 107:1

Veckans städansvasvar:

Avser 5-6:ans båda klassrum OBS! vårt samt samlingsklassrum också (datasalen).
Städning innefattar dammtorkning, dammsugning/sopning, tömma papperskorgar och mycket lätt fuktat torkning av golv.
Om nyckel behövs lånas kontakta mig.

v.47 Maty M & Momodou J

v.48 Pär & Maria Söderberg

v.49 Kristina Berglund & Johnny Söderberg

v.50 Kjell & Jessica Nordlander

Sjukanmälan:gör ni enklast med ett sms på morgonen på tel nr073-8716727

(reservation för felskrivningar eller förändringar i veckobrevet)

Har ni frågor eller funderingar så hör av er till mig, tel,073-8716727 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Terminsplanering:
Viktigt att veta inför HT 2016

v 47 NoT-dag 23/11

v 48 Prov i matematik

v 49 torsdag 8 december kl 18.00 Broskolans adventsfest, Fredagen den 9 december är det studiedag (halv från kl 12.00)

v 51 torsdag 22 december julavslutning

v 2 tisdag 10 januari 2017 skolstart, vårterminen börjar