Här kommer veckans brev! Trevlig helg!

Hej alla föräldrar i 1-2!

Den här veckan har vi arbetat vidare med geometriska grundformer och mönster i matematik, samt rim, alfabetet och en/ett/flera i svenskan. Inom tema Yrken har vi bl.a. funderat på vilka yrken som finns på vår skola. Vi har förberett och genomfört intervjuer med olika personer som arbetar här. Barnen har gjort ett bra jobb, tillsammans i grupper, med både intervjuer och redovisningar.

GOTD den här veckan har handlat om Walt Disney och Det lutande tornet i Pisa.

I den röda läxmappen finns denna vecka matteläxa, en trafikkalender och veckobrevet. Nästa vecka hoppas vi att allas inlogg på hemsidan fungerar och då skriver vi inte ut breven om ni inte ber oss göra det. Har bett Stefan fixa inlogg till er som kryssat i att ni saknar det på informationspapperet, men skulle det fortsätta strula för någon så är det smidigast om ni mailar direkt till Stefan på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så svarar han med ett nytt inlogg till er! Tack!

På föräldramötet pratade vi om klassföräldrar: Isaks mamma Maria är klassförälder i 2:an och eftersom ingen frivillig har anmält sig från 1:an så går vi efter klasslistan och då blir det Daniels mamma eller pappa som blir klassförälder den här gången. Mer info om uppdraget kommer att gå ut till berörda.

Snart är det dags för utvecklingssamtal. Barnen har gjort inbjudningar som kommer hem till er i läxmappen på fredagen innan samtalet. Med den följer också en liten läxa där barnen tillsammans med er fyller i munnar som beskriver hur de känner sig i olika situationer i skolan. Ta med den tillbaka till samtalet!

Kom ihåg att kolla när det är er tur att städa klassrummet! Tack!

Önskar er en solig och skön septemberhelg!

Viktigt inför v.38:

Måndag: Åk 1 slutar kl.14.00.

Tisdag: År 2 Simning – samling 7.55. År 1 Uteidrott – kläder efter väder + handduk.          Åk 2 slutar kl. 14.00.

Onsdag: Musik. Läxan lämnas in.

Torsdag:

Fredag: Susanne på kurs (flyttat datum från fredag v.37). Marcus år vikarie.

Städning i 1-2:ans klassrum:

v.37  E o S-A Nelson          v.38  R o J Bylin                  v.39  J Vestin

v.40  J o C Kinnunen           v.41  F Norlin o S Sedin      v.42  S o M Berggren

v.43  R o B Åkerlund           v.44 HÖSTLOV                  v.45 D Björck o E Franzen

Viktigt att veta inför höstterminen 2016

v.38               Samarbetstemadagar med hela skolan ons-fre

v.38-v.40       Utvecklingssamtal

v.39               Fredag 30/9 Skoljoggen

v.40               Studiedag måndag 3/10

v.43               Tisdag 25/10 - ½ Studiedag – barnen slutar kl.12.00                                Hälsotemadagar med hela skolan mån-ons.

v.44               HÖSTLOV

v.51               Julavslutning torsdag 22/12.