Den lokala tidningen i Örnsköldsvik, Tidningen 7, skrev om Broskolans skolresa (nr 28, 2013). Reporter var Adam Johansson.

Från reportaget:

Den 19 maj begav sig en buss fylld med 15 elever, tre lärare och två busschaufförer ut på en studieresa som skulle ta dem runt halva Europa. Drygt 400 mil senare återvände Broskolans 8-9:or till Örnsköldsvik. En resa som gett minnen för livet för många av eleverna.

Stockholm, Köpenhamn, Berlin, Prag, Auschwitz och Birkenau är några av de platser som Broskolans 8-9:or har haft förmånen att få uppleva under de två veckor som de varit ute och rest. Jonah´than Haga, 14 år, känner sig lyckligt lottad över att ha fått vara med på resan.

- Det är inte så många som får möjligheten att åka på en sådan här resa och det här är något som jag kommer att komma ihåg för resten av mitt liv.

>> Läs hela reportaget (Tidningen 7, nr 28 2013, PDF)