Reportage

Den lokala tidningen i Örnsköldsvik, Tidningen 7, skrev om Broskolans skolresa (nr 28, 2013). Reporter var Adam Johansson.

Från reportaget:

Den 19 maj begav sig en buss fylld med 15 elever, tre lärare och två busschaufförer ut på en studieresa som skulle ta dem runt halva Europa. Drygt 400 mil senare återvände Broskolans 8-9:or till Örnsköldsvik. En resa som gett minnen för livet för många av eleverna.

När Monika blev ensam mamma med Cornelia för 9 år sedan förändrades livet snabbt. Frågorna kom naturligt: Vad skulle hon göra? Jobb? Boende? Hur skulle hon klara av att uppfostra Cornelia? Det resulterade så småningom i en djärv flytt från Gällivare till Örnsköldsvik. Varken Monika eller Cornelia har ångrat det.