Användarbetyg: 1 / 5

Markera som aktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktivMarkera som inaktiv
 

Så var det dags att åka till Bryssel. Genom Internationella Programkontoret finns bl.a. möjlighet att åka på olika typer av studiebesök. Därigenom erbjöds en plats vid Internationella programkontoret, EU-kommissionen och Europaparlamentets 3-dagarsutbildning i Stockholm och Bryssel 5-7 mars 2012. Med på resan är skolledare från Boden, Botkyrka, Göteborg, Huddinge, Håbo, Hässleholm, Jönköping, Linköping, Malmö, Mark, Norrköping, Stockholm, Varberg, Vänersborg, Örebro, Örnsköldsvik och Östersund. För mer information om Internationella Programkontoret, se www.programkontoret.se.

Förhoppningen är att satsningen ska bidra till att utveckla EU-undervisningen på skolorna och för att det arbetet ska lyckas är det viktigt att ge skolledare möjlighet till kompetensutveckling om EU, anser Angela Andersson, projektledare på Internationella programkontoret. Se mer info om resan, http://www.programkontoret.se/sv/Om-oss/Nyheter/Skolledare-till-Bryssel-for-att-utbildas-om-EU/

Programmet för resan är fullspäckat. På schemat står besök i EU-kommissionär Cecilia Malmströms kabinett och i Europaparlamentet, möte med de svenska ledamöterna Cecilia Wikström, Carl Schlyter, Christofer Fjellner, Anna Hedh och Olle Ludwigsson. Dessutom besöks Europeiska rådet, den svenska EU-representationen och sakkunniga från Generaldirektoratet för Utbildning och Kultur.
 
Resan startade hemma med färd via flygtaxi, Gideå flygplats, Arlanda Express och promenad till Internationella Programkontoret på Regeringsgatan 65 i Stockholm.
Under eftermiddagen avlöste olika personer varandra med information om EU. Mycket av arbetet inom EU handlar om hur den ekonomiska krisen ska kunna lösas och hur ungdomsarbetslösheten ska kunna minska. Många andra viktiga frågor har under senare tid fått stå tillbaka pga av dessa tunga frågor.
Därefter var det dags för förflyttning till Bromma för avfärd mot Bryssel. Tyvärr blev det försening pga tekniska problem med flygplanet. Det hela slutade med att vi fick åka buss till Arlanda med ännu senare avfärd. Ca 02:30 var vi framme i Bryssel och fullt fokuserade på att sova ...