snabba_lpare.jpgInför årets Friidrottstävling med övriga kristna friskolor i norra Sverige fanns en ovisshet om Broskolan skulle lyckas upprepa tidigare års fina resultat. Skulle pokalen än en gång hamna i Övik? Elever från åk 4 till åk 9 åkte till Umeå och mötte elever från Vilhelmina, Umeå, och Skellefteå. Tävlingarna avgordes i Noliahallen och eleverna tävlade i längdhopp, höjdhopp, kast m liten boll, kula, löpning 400m och stafett.
Hur det gick? Läs vidare ...

guld__gott.jpgTaggade till tänderna lastade vi in oss själva och vår packning i den för dagen hyrda bussen. Regnet slog mot rutorna, några surfande pingviner syntes på tv-skärmarna, Pappa Ingman styrde med fast hand och jag har aldrig känt mig säkrare. Det var en svårdefinierad doft i luften. Den låg tät som en dimma. Var det en försmak av segerns sötma eller bara vanlig ungdomlig fotsvett? Ingen visste med säkerhet.

Lovisa klev på i Husum med guran i högsta hugg. Nu var det stämning! En duo bestående av André och nämnda Lovisa bjöd på harmoniska ackord och knäppande vilket lyfte oss ytterligare i välmående. Bring´em on!

Väl framme i Noliahallen började en viss ordning infinna sig, efter ett inledande kaos av hälsande elever från alla skolor samt, till en början, virriga funktionärer (mig inräknad).
Broskolan fick kulstötning som ansvarsområde.

njd_lrare.jpgTävlandet var i full gång. Redan tidigt syntes flera bro-elever med medaljer kring halsen. Just kulstötningen var inte Broskolans starkaste gren men skördade även den många framgångar.

Längdhoppet verkade vara boven som spräckte tidsschemat. Matsäcken intogs vid tillfälle och idel glada miner mötte och stöttade de tävlande i alla grenar. Frågorna på allas läppar kröp allt närmare ett svar; Skulle Broskolan upprepa bragderna från det senaste halvdecenniet? Skulle vi våga komma hem tomhänta? Vem tog Jontes skor?

…alla frågor fick inte ett svar, men resultatet var så övertygande att det kunde utannonseras redan innan de avslutande stafetterna, vilket var lite synd. Det gjorde dem en smula uddlösa.

Broskolan regerar igen!!!

guldsmak.jpgSegerutropet mötte ett öronbedövande jubel och en spontan dans bröt ut i arenan. Stafetterna fick sitt avgörande och Broskolan skördade segrar även här. Ett obligatoriskt ärevarv följde under taktfasta hejaramsor. Duschen nästa!

Hemresan blev om möjligt ännu gemytligare än färden upp. Gratulationer via sms och telefon började strömma in och alla kunde glada i hågen pusta ut efter en lång dag.

guld_lopp.jpgDet absolut roligaste minnet från dagen är att så många ställde upp i flera grenar. Alla som åkte upp ställde upp i minst en gren och de flesta gjorde sitt yttersta för att ställa upp i fler än så. Detta bidrog starkt till den förkrossande segern och sätter ribban för nästa års tävlingsdeltagande. Väl mött då.

Mikael, idrottslärare