Den 6 Juni firade skolan Broskolans dag.
Under programmet för dagen uppträdde eleverna med sång, musik, modevisning och presentation av åk 8-9:s skolresa.
Skolan var också öppen för rundvandring där besökarna kunde se skolans lokaler och elevernas arbeten. Elverna hade under våren arbetat med tema kring "Hundra år sedan" och "Astrid Lindgren".
Speciellt uppmärksammades åk 8-9:s skolresa som presenterades på högstadiet i form av utställning, föredrag och bildspel.
Senare under dagen mottog även en elev från Broskolan 3:e pris i kommunens bildtävling. Priset delades ut i samband med nationaldagsfirandet i hamnen.

f2_sng.jpgDagen började i aulan kl. 10:00 där eleverna i olika elevgrupper sjöng sånger kring "Astrid Lindgren" temat. Några elever spelade några låtar på gitarr och åk 7-9 genomförde en modevisning. Eleverna hade för 50: - handlat kläder på second hand för att sy om till egna personliga kreationer.
Efter modevisningen presenterades åk 8-9 skolresan med bilder och föreläsning.
Alla kunde sedan ta lunch, mingla runt och beskåda eleverans alster från temaarbetet under våren.
Efter lunchen var eleverna på plats i sina klassrum och skolan var öppen för rundvandring.
gitarrduett.jpgPå högstadiet hade eleverna gjort en fantastisk utställning kring skolresan som genomfördes 27/4 - 9/5. Resan kunde följas dagligen från start till mål genom bilder, text och power point presentation.
Dagen avslutades med en dragkamp mellan lärare och elever. Med stor kraft och vilja kunde eleverna, trots att lärarna fått hjälp av vissa föräldrar, vinna en övertygande seger.

skolresa.jpg

mannekng.jpg