Technicus Logga besk

Technicus Klättervägg

1 april besökte Broskolans elever i åk 3-6 Technichus i Härnösand. Technichus är ett Science Center med målet att på ett lustfyllt sätt väcka intresset för naturvetenskap och teknik för barn, ungdomar och vuxna. På 2000 välfyllda kvadratmeter, uppdelade på två våningar, blir komplicerad vetenskap enkel och rolig.

Technicus Lärare 1

Dagen började med att ta sig till Örnsköldsviks Station och därifrån åka tåg till Härnösand. Ett stort tack till Eon som sponsrade tågresan t.o.r. till Härnösand.
Väl framme fick eleverna ta del av Eons gästutställning som innehåller experiment, fysiska objekt, illustrationer och fakta för att hjälpa till att svara på frågorna: Vad är energi? Vilka energikällor finns? Hur genererar vi el i Sverige? Hur mycket kostar elen?Hur kommer elen till mitt hus? Hur använder jag el på ett säkert sätt? Hur kan jag spara energi?

Technicus Kraftverk

Genom utställningen Air-ett luftrum, som är producerad av Teknikens Hus i Luleå, fick eleverna också möjlighet att leka och experimentera med vindens kraft. De fick upptäcka luft på ett helt nytt sätt. De kunde t.ex. bygga sin egen vindsnurra, skjuta med airzooka, segla i motvind, tävla i luftspel och hälsa på tryckluftsroboten! Utställningen gav eleverna större förståelse om luftens betydelse.

Technicus Anders

I övrigt fick eleverna ta del av Tecnichus ordinarie utbud som t.ex. brainball, snow board extreme, digiwall, styr en skogsmaskin och skrik så högt du kan. Utställningen upplevdes interaktiv och stimulerade eleverna att göra egna upptäckter och insikter. Gästutställningarna kompletterade och fördjupade den ordinarie utställningen på ett bra sätt.

Technicus Värme

En medhavd lunch intogs vid bästa tillfälle och gav energi att utforska allt som erbjöds på Technichus. Efter avslutat besök återvände alla till tågstationen för färd hemåt mot Broskolan. Allt flöt på bra under dagen, resan gick bra, utställningen var bra och eleverna skötte sig fantastiskt bra. Det var ett studiebesök där alla sinnen var inblandade från start till mål.

Vi gör gärna om det!

Technicus Bräda

Snow board simulator

Technicus Anders Marie

Alla ska med! Full koll på läget.