julfest_musikal_1.jpgDen 5 December hade Broskolan sin årliga julfest.

Julfesten bjöd på  bl.a. musikal och körsång samt avslutande fika i matsalen. Nytt för i år var att eleverna denna gång hade satt ihop en egen musikal kring julens budskap. Musikalen tog besökarna med på en resa i tiden med deras egentillverkade tidsmaskin. Därefterframfördes traditionella julsånger från olika klasser.

Klicka på läs mer för att se ett filmklipp från musikalen.
 
julfest_f2.jpgMånga föräldrar, släktingar och andra intresserade kom för att se eleverna uppträda med sång och musik.
Alla klasser var representerade i olika delar av julfesten.
Först ut under kvällen var musikalen "Världen ljus". Den har eleverna själva satt ihop under hösten på elevens val. Musikalen visar syftet med julen, att Jesus kom till oss männsikor för att hjälpa och frälsa. Tidsmaskinen tog med publiken till olika sekvenser i Jesu liv, födelsen, julfest_musikal_2.jpghans gärningar och slutligen hans död och uppståndelse. Under och mellan de olika akterna sjöng kören olika sånger med texter som passade musikalens tema. Musiken framfördes av eleverna själva.
Efter musikalen framförde år F-2 och år 3-6 flera julsånger och andra kända sånger.
Kyrksalens alla besökare kunde sedan avnjuta fika i Broskolans matsal. 
Därefter gick eleverna till sina respektive klassrum och skolan var öppen för rundvandring. I klassrummen bedrevs olika typer av lektioner och beökarna kunde få en liten inblick hur det är att vara elev på Broskolan.Filmen är 7,24 minuter och spelas upp automatiskt om du har Windows Media Player installerad. Annars kan du ladda ner Media Player här.