dscf0492.jpgLägerskola för åk 7-9
Under två dagar, första skolveckan åkte åk 7-9 tillsammans med tre lärare på lägerskola till natursköna Höga Kusten.
dscf0478.jpgDet var två innehållsrika dagar med syftet att lära känna varandra bättre, lära sig om den närnatur som vi lever i och se på vårt historiska arv vid tiden då våra fäbodar användes.

Första dagen åkte vi ner till Näske för att gå Höga Kusten leden till Slåttdalsskrevan. Det är en 200 m lång, 40 m djup och 7 m bred klyfta som ligger ca 4 km från startplatsen i Näske. Vandringen var krävande eftersom vandringsleden går genom klapperstensfält, över rötter och uppför branta sluttningar och klippor.

dscf0499.jpgDe 4 km vi vandrade tog ca 2 timmar inklusive pauser. Vi stannade längs leden, vilade våra ben och drack ur en fors som vi passerade på vägen. Väl uppe vid skrevan kunde vi njuta av en fantastisk utsikt.

Hemfärden gick snabbare eftersom lutningen var mer gynnsam. Eleverna belönades därefter med bad i Långnässjön och hamburgare grillade på öppen eld. Vi hade förmånen att kunna tälta på denna vackra badplats som kallas San. Kvällen avrundades med en kvällssamling där vi samtalade kring värderingar och våra trivselregler på skolan. Sent omsider dscf0518.jpgkunde så alla somna in vid en dimhöljd sjö med stjärnorna klart gnistrande i natten.

Dagen efter åkte vi till en närbelägen fäbod där Ulrika och Hans höll lektioner för eleverna. De fick bekanta sig med den kultur där fäbodarna utgjorde en viktig del i det dåtida bondesamhället. Hans kunde, vid den kallkälla som finns vi fäboden, förklara dess fenomen och användningsområde. När lektionerna var avslutade åt alla korv så mycket alla orkade och åkte därefter tillbaka till Broskolan till väntande föräldrar.

dscf0555.jpgDagarna var lyckade och klassen fick tid att vara tillsammans med både kompisarna och lärarna på ett avslappnat sätt. Miljön var fantastisk och förstärkte inlärningen på ett bra sätt
dscf0557.jpg